|
The middle has non-spicy soup and the sides were really spicy |
|
The wrong hot pot |
|
You can mix your own dip sauce |
|
The places specialty; an Indian man making bread |
|
Indian bread |
Uusi Sichuan hot pot
ravintola avautui kotimme lähistölle. Päätimme yhtenä päivänä mennä sinne,
mutta sillä jonotus aika oli sen verran pitkä, emme jääneet odottamaan pöytää,
vaan lähdimme kotiin. Paikka on siis todella suosittu. Toisella kerralla saimme
pöydän, mutta meille tuotiin väärä hotpot, eli meillä oli vain tulista keittoa,
ei sekä tulista että ei tulista keittoa. Sichuan hot pot tunnetaan
tulisuudestaan, mutta se on usein jaettu kahtia, jotta toinen puoli soveltuu
heille, jotka eivät syö tulista ja jotkut ruoat sopivat paremmin tuliseen, ja
jotkut taas eivät. Ravintolassa tilataan vihanneksia ja lihoja, joita itse
kiehauttaa keitossa.
Kävin myös viikko sitten
Saksalaispariskunnan kanssa syömässä samassa paikassa. Koska CC ei tullut
paikalle, jouduin tulkitsemaan kiinalaista menua parhaani mukaan. Tarjoilija
opasti ja suositteli kahta eri annosta, saimme siis todella jännät katkarapu pallerot
ja jonkin ihmeellisen liha-annoksen, joita emme muuten olisi koskaan tilanneet.
Tällä kertaa kaikki sujui paremmin, mutta en silti ole mikään hot pot fani.
Liian tulista omasta mielestä, ja lisäksi kiehuvat keitot tekevät ravintolasta
tukalan kuuman. Paikan erikoisuus oli Intialainen mies, joka valmistaa hyviä
intialaisleipiä. Makuina on mm. ananasta, banaania tai ruohosipulia.
A new Sichuan hotpot restaurant opened p not far from our home. There
are lots of people eating there every day, and once we tried to go there, but
the queue was so long that we headed home instead. The second time we got a table,
but it wasn’t the best experience. It took more than 30 minutes to get the
hotpot to our table and the first one was wrong, so we had to change it and
wait for a new one. The hot pot, which consists of both spicy and not spicy
soups had already meat in it. Looking at some fish and frog pieces float around
didn’t make it delicious at all. The idea with the hot pot is to put your own
vegetables and meet in the hot soup and in a way cook it yourself.
The third time I went there was with the German couple. Since CC didn’t
join us, I had to interpret the Chinese menu. Luckily we got the right hot pot,
which only had soup, no meat. Since there were no pictures and only way to
order was by looking at Chinese characters, I had to ask the waitress to recommend
stuff to us. She did a pretty good job and we got e.g. balls of shrimp that
looked suspicious at first, but tasted great. All in all the second time was
much better than the first dinner, as I actually got to eat some good food.
However, Sichuan hot pot is not my favorite, as it is too spicy and hot, even
the air is hot in the restaurant due to all the pots with cooking soup.