Sunday, December 1

Zhuōzhèng Yuán –puutarha


























Syötyämme mäkissä lähdimme yhdessä kiertämään kaupunkia yhdessä yhden kiinalaisen oppilaan kanssa. Jostain syystä emme voineet mennä yhdessä muiden kiinalaisten kanssa, mutta taas epäilen että kiinalainen halusi olla päivän matkaoppaana, sillä hän oli syntynyt kaupungissa ja tunsi paikat hyvin. Ulkona oli kolmekymmentä astetta, kun Shanghaissa oli ollut alle parikymmentä lähtiessämme. Onneksi olin ainoa ryhmästä joka oli pakannut shortsit mukaan, joten kuumuus ei minua paljon haitannut. Kävelimme ensiksi tunnettua kävelykatua pitkin, jonka varrella oli yhtä paljon liikkeitä kun Nanjing Roadilla. Kadun päässä otimme bussin pari pysäkkiä eteenpäin. Jäimme pois jonkin museon kohdalla, mutta jatkoimme eteenpäin. Kadun varrella oli paljon turistikrääsäämyyviä kojuja. Pääsimme lopulta Zhuōzhèng Yuán –puutarhan sisäänkäynnin luo. Puutarha on yksi Kiinan neljästä tunnetuimmista klassisista puutarhoista. Englanniksi puutarhan nimi on The Humble Administrator’s Garden ja se kuuluu myös Unescon maailmaperintö-listalle.  Sisäänpääsy maksoi yli kuusi euroa, mutta ”matkaoppaamme” meni ostamaan meille yhdistelmä lipun kahden toisen nähtävyyden kanssa, joten maksoimme lipusta kolmetoista euroa.


Puutarha oli aluksi melko samanlainen kun aikaisemmin Shanghaissa näkemäni puutarha (siitä lisään kun saan kuvat kamerasta koneelle), mutta käveltyämme hetken huomasin kyllä että tämä puutarha oli paljon näyttävämpi ja hienompi. Lauantai ei ole oikein paras päivä käydä puutarhassa, sillä paikka oli täynnä kiinalaisia ja turisteja. Tanskalaiset pitivät melko paljon taukoja, joten oli todella hauskaa kun ”matkaopas” aina sanoi minuutin kuluttua ”let’s go” ja ”move”. Olihan se mukavammin sanottu kuin päivän alussa kultut ”we have to run” tai ”hurry”. Käveltyämme ympäri puutarhaa noin tunnin matkaoppaamme huomasikin, että meidän pitää olla viiden minuutin sisällä seuraavalla nähtävyydellä. Ja taas mentiin...

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★

After eating at McDonalds we walked along some famous shopping-street in Suzhou center. We still hadn’t met up with the other Chinese students who had gone to another hotel, but the one who had come with us on the same train wanted to show us around town. Outside was thirty degrees so I was glad that I had packed shorts with me. After we walked to the other end of the street we took a bus. On the second stop we got off. We walked on a road with lots of stalls selling souvenirs. The Chinese guy who came with us, or in other words our “tour guide”, took us to “The Humble Adminstrator’s Garden” which is one of the four most famous traditional gardens in China. It is also part of the Unesco world cultural heritage and the entrance ticket cost 50RMB. However our tour guide went to get us tickets for two other sights for the price of 100RMB.


At first the garden looked the same as Yu Yuan –garden in Shanghai (which I will write about when I get photos onto my computer from my camera), but after a while I realized that this one was more beautiful and interesting. We walked around the garden for over an hour until yet again we had to run to make it to the next sight.