Thursday, December 5

Mustekalaa ja sammakkoa


22.11.2013
Yksi kiinalaisista oli luvannut tulla korjaamaan nettini, jotta pääsisin sisään haluamalleni netti sivuille. joten sovimme, että hän voi tulla perjantaina kouluni loppuessa neljältä. Tanskalaiset kysyvät haluanko tulla pelaamaan hänen kanssa sulkkista. Kysyessäni tätä kiinalaiselta hän sanoi toki voivansa pelata, mutta koska hänellä on vaan farkut eikä urheiluvaatteita päällä, hän ei pysty pelaamaan täydellä teholla :D Jätimme sulkkiksen väliin ja hän tuli katsomaan konettani. Hänellä oli vähän vaikeuksia saada ohjelma ladattua kun ensiksi koneeni on suomeksi, toiseksi nettiin oli vaikea päästä kun googlet sun muut ei toiminut ja lopuksi hän ei ollut tottunut käyttämään Windows kasia. Tunnin jälkeen hän sai jonkinlaisen VPN-ohjelman koneelleni ladattua, joka ihme kyllä toimi, mutta oli todella hidas. Jälkeenpäin tämä oli vähän turhaa, sillä en muista minne hän ohjelman tallensi, joten en päässyt sitä enään käyttämään.  

Saatuaan koneen toimimaan hetkeksi lähdin näyttämään hänelle koulun aluetta. Nähtyään jalkapallokentän hän muistikin olleensa täällä aikaisemmin pelaamassa. Kampukselta jatkoimme Minxue Rd –ruokakadulle, jossa hän pystyi selittämään minulle mitä ruokia eri ravintolat valmistavat. Enhän minä näistä mitään tiennyt, sillä kaikki nimet ja kyltit ovat kadulla kiinaksi ja menen aina vaan samoihin tuttuihin ja turvallisiin paikkoihin. Hänkään ei ollut alueella aikaisemmin ollut, mutta silti hän löysi nopeasti paikan, joka möi mustekalapalleroita, joista hän tykkää. Ostimme myös maitoteetä matkalla ja menimme toiselle kadulle sijaitsevaan ravintolaan syömään. En olisi itse koskaan mennyt niihin paikkoihin, joita hän minulle näytti, joten oli hyvä kokeilla muita ruokia, jonkun kanssa, joka tietää mitä tilaa.

Ravintolassa tilasimme sammakkoa ja kanaa. Ruoka tuli padassa, joka pistettiin tulen ylle porisemaan. Padassa oli siis sekä sammakon että kanan osia. Eli hauska siinä sitten syömäpuikoilla metsästää syötäviä paloja. Sammakko oli ihan hyvää, mutta koska luita ei tietenkään poisteta, kanaan ei oikein koskenut. Padassa oli mm kaikkea hauskaa kuten kanan jalka ja kurkku pala. Nam. Taisin vielä tämän hänelle mainita, joten hän otti ainakin jalan padasta pois, etten menettäisi ruokahaluani. Ruokailun jälkeen menimme ruokakauppaan sightseeingille. Eli hän kertoi mitä eri ruokatarvikkeet olivat ja esim. näytti mitä kiinalaista sanaa pitää etsiä halutessani ostaa shampoota tai hoitoainetta. Sain tällä tavalla niin paljon enemmän selville kiinaisesta ruokailusta.

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★
22.11.2013
One of my Chinese friends had told me he could get my computer to work again, so we decided to meet after my classes ended at four on Friday. He probably would have got it fixed quickly if my computer wouldn't have Finnish as its main language. Also the internet didn't work correctly, so it was hard to find the site with the program he was looking for. But after an hour my computer was working again, but really slowly. He also saved the program somewhere on my computer that I couldn't find it later.

After the computer was temporary working we went out to eat. We walked to Minxue Rd, where he never had been before. But since he could read all the signs, he could tell me what kind of restaurants there was on the street. From one of the shops we bought balls made of octopus, which is kind of a salad/snack. I also got milk tea with pudding or something in it. We took the food and drinks with us and went to another street to eat in a restaurant. At the restaurant we ordered frog and chicken with rise. The meat came in a pot, that was put onto a fire to keep it warm during the whole dinner. I found the frog pieces better than the chicken, since the bones where left in the meet, and the frog meet is more tender. In the pot I could also find a chickens foot and neck after going through the dish with my chopsticks. After dinner the Chinese guy showed me around a food store, so I would get a better understanding what they sell there. He showed e.g. what Chinese signs I should look for when buying shampoo or balsam.