Wednesday, December 4

Jalkapalloa katsomassa

Shanghai Finance University 

Sanda University 

Marraskuun aikana menin kaksi jalkapalloottelua katsomassa. Tanskalaiset ovat pari kertaa käyneet pelaamassa jalkapalloa kiinalaisten kanssa koulun urheilukentällä. Yhtenä päivänä lähdin mukaan seuramaan peliä. Tällä kertaa vastustajan oli afrikkalaisia oppilaita. Peli ei sinänsä ollut jännä seurata, vaan minun ja tanskalaisen tytön huomio oli enemmän kohdistunut yllämme lentävään lepakkoon. Tanskalainen, joka ei edes tykkää linnuista, oli aivan paniikissa ja minua se alkoi häiritä vasta kun lepakko keksi lentää suoraan päin ja kääntyi pois vasta metrin päässä kasvoistani.

Pari viikkoa myöhemmin ollessani tunnilla treenaajani oli pistänyt kaverinsa chattailemaan kanssani. Hän kysyi jos haluan tulla katsomaan heidän futismatsia. Sanoin, että toki voin tulla jos he tulevat minut koulusta hakemaan. Sain tietää että he olivat juuri lähdössä joten minulla oli noin kymmenen minuuttia aikaa juosta tunnilta kampuksen toiseen päähän. Kyytini odotti koulunportin edessä ja ajoimme vaan noin viisi minuuttia toiselle kampukselle. En edes ollut tiennyt että näin lähellä kouluani oli toinenkin korkeakoulu nimeltä Sanda University. Saapuessamme kampuksen kentällä oli pelaamassa valkoihoisia oppilaita. Olin todella yllättynyt, että tällä alueella on muita ulkomaalaisia, sillä en ollut nähnyt heitä aikaisemmin ja jostain syystä olin päätellyt että meidän koulun vaihto-oppilaat ovat ainoat länsimaalaiset. Tämä matsi oli vähän kiinnostavampi, sillä heillä sentään oli tuomarit kentällä pelissä mukana ja valokuvaaja sivussa.

                                                             ☆★☆★☆★☆★☆★

During November I went looking at two football matches. The first one was the Danish students against some African students at our campus football field. Instead of looking at the game I and the Danish girl were distracted by a bat that flew in front of us during the game. In the end we had to run away from our seats when the bat almost flew into my face. The second football match was at Sanda University. My PT asked me to join him and his friend as they went playing for some college league game. It was nice to see another campus that is located nearby my school. There were even lots of western students playing football as we arrived to the field. And who had assumed the exchange students from my school would be the only westerns around this area.