Monday, October 14

Tanskalainen Organization Behavior – opettaja

Kaksi kursseista, jotka valitsin kuuluvat ryhmään ”Danish Courses”. Tämä tarkoittaa, että tanskalainen opettaja tulee tuuraaman kiinalaista opettajaa pariksi viikoksi. Maanantaina minulla olisi muuten ollut vapaata, sillä International Marketing opettaja oli kutsuttu kommunisti puolueen kolutukseen, joten meillä ei tule olemaan oppitunteja kuukauteen, jos ei opettaja saa koulutuksesta vapaata. Mutta koska tanskalainen opettaja, joka opettaa Organization Behavioria on saapunut, minulla oli aamulla tunti kasista kymmeneen. Normaalisti meillä on OB tunti perjantai iltapäivällä, mutta lukujärjestys muuttui uuden opettajan myötä. Minulla on siis kahden viikon ajan OB tunti sekä maanantaina että keskiviikkona aamuisin.

Tanskalaisella on paljon parempi tapa opettaa kun mitä meidän kiinalaisella OB-opettajalla on. Tanskalainen on esim. vain kirjoittanut lyhyitä lauseita PowerPointiin, ja sitten hän kertoo enemmän aiheesta, eikä vain lue ääneen mitä esityksessä tai kirjassa lukee. Tanskalainen opettaja tykkäsi myös tehdä enemmän ryhmä töitä tunnin aikana. Esim. kahden oppilaan piti valita viiden hengen ryhmä itselleen, jossa sitten yritettiin ratkaista ongelma yhdessä. Kaikkihan eivät ryhmään mukaan päässeet, joten tehtävä oli melko outo. Toinen tehtävä oli seisoa piirissä selkä vastakkain ja kaikkien piti istua alas takana olevan polville pitelemättä kiinni mistään. Tehtävän tarkoitus oli luottamusharjoitus ryhmää kohtaan, mutta se minusta se tuntui melko lapselliselta. Saa nyt nähdä millaiset opettajan kolme muuta tuntia tulee olemaan. Ainakin oli jännä nähdä miten oppilaat reagoivat kun opettaja selittää tehtävät vain englanniksi, eikä kiinaksi, niin kun paikallisetopettajat tekevät usein. 

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★

Two of my courses are part of the Danish Courses. This means that a Danish teacher will come during the period to teach us for some time. I would have had a free day on Monday, since the International Marketing teacher has been invited to participate in the Communist Parties schooling for one month. But since the Danish teacher for my Organization Behavior course arrived I will be having classes on both Monday and Wednesday mornings from eight to ten for two weeks, even though we normally only have OB on Friday afternoon.


The Danish teacher uses a good teaching method, by only writing the most important into the PowerPoint slides and then he will talk about the subject and give examples, instead of reading aloud what the book says about the subject. The Danish teacher interacted also more with the class and he had some group and team work exercises during the class, which I didn’t like that much.