Friday, October 18

Taidemarkkinat




Samalla kadulla kun missä kirjakaupat sijaitsee, on myös paljon liikkeitä, jotka myyvät maalaustarvikkeita ja pokaaleja. Eli tälle kadulle tullaan, jos on näitä tavaroita etsimässä, sillä joka toinen liike myy näitä tuotteita. Kävin sisällä joissakin liikkeissä, mutta enimmäkseen ne myyvät samaa tavaraa, eli pensseleitä, maaleja, kyniä ja kansioita. Liikkeet ovat usein jaettu kahteen osaan, eli taidetarvikkeet ovat yhdellä puolella ja pokaalit ja palkinnot toisella. Tiesin, että jossain tällä tiellä on taidemarkkinat, eli samaa tavaraa saisi halvemmalla markkinoiden ylimmästä kerroksesta.

Löysin lopulta etsimäni kohteen. Alakerrassa oli siis samat maalaustarvikkeet kun muuallakin, mutta täältä sai myös tunnettuja kynämerkkejä. Ostin alakerrasta Pilotin tussit, jotka maksoivat noin 23€, sillä tussijäljet voi pyyhkiä kumilla pois jos piirtää tai kirjoittaa jotakin väärin. Tussien nimi on Frixion Colors ja en ollut nähnyt vastaavia aikaisemmin. Toisessa kerroksessa oli alennettuja kirjoja, tietenkin kiinaksi, ja kolmannessa ja neljännessä kerroksessa sijaitsi taidemarkkinat. Liiketilat olivat samanlaiset kun muissa markkinoissa, eli käytävien molemmilla puolilla sijaitsee pieniä liikkeitä, jotka myyvät erilaisia tarvikkeita maalaamista, piirtämistä ja askartelua varten. Kiersin kauppoja varmasti tunnin, sillä vaikka jokainen liike näytti samalta, sisällä heillä oli eri tarvikkeita. Lopulta ostin vihkon, kyniä, sinitarraa ja muuta sälää. Hinnat ovat todella kohtuulliset kun vertailee Suomen hintoihin. Uskon, että liikkeissä pystyisi tinkimäänkin, jos ostaisi paljon tavaraa kerralla.
                                 ☆★☆★☆★☆★☆★

At the same street as the bookstores are located you can find lots of shops selling painting equipment. If you are looking for these things then you know where to find them, since the whole street is covered in shops selling the same items. I went inside a few of the stores and most of them sold the same items such as brushes, paint, pens and paper. I knew there would be an art’s market selling the same stuff but cheaper. At first I didn’t find the right place since it is located on the third and fourth floor of one of the shops.

The art’s market is basically the same as any other market, but they only have shops selling everything you need for painting, drawing and making arts and crafts. I walked around the shops for maybe an hour and then I finally bought colored pens, drawing paper and some other small items. In the first floor of the market I bought Pilot Frixion Colors Pens, since even though they are markers, you can erase it, if you make a mistake. The pens cost 180RMB, but I just had to have them since I had never seen anything like them before. All the stuff I bought from the shops were pretty cheap compared to prices of those items back in Finland.