Friday, October 11

Kouluruokalassa osa 3





Kävin taas syömässä samassa ruokalassa, kun viimeksikin. Tilasin ruoan, eli siis kiinalais-saksalainen tilasi minulle jotain, samalta tiskiltä kun viimekerralla. Maksoin annoksestani 9RMB eli 1,20€. Odotimme varmaan kymmenen minuuttia ennen kun sain annokseni, sillä tällä kertaa ennen meitä oli paljon oppilaita, jotka kaikki tilasivat eri ruokalajeja. Keittiöön näkee sisään, eli keittiössä on yksi kokki, joka paistaa lihat ja vihannekset. Toinen ruokatäti annostelee riisiä ja asettelee lisukkeita tarvittaessa lautaselle ja tiskillä seisova nainen pistää tarjottimelle keiton ja annoksen ja huutaa sitten annoksen nimen ulos, jotta oppilas voi itse tulla hakemaan oman annoksensa.

Sain siis curry-riisi annoksen, jossa oli possua, porkkanaa, herneitä, maissia ja yllätys yllätys… perunaa! En ymmärrä annoksia jossa on sekä riisiä ja perunaa, mutta olihan se ihan syötävää. Currykastike olisi voinut olla vahvempaa, joten enpä ota samaa annosta jatkossa vaikka se oli syömäkelpoista. Huomasin tällä kertaa, että tiski, jolta olen nyt kahdesti tilannut ruokani, on erikoistunut Korealaiseen ruokaan. Ei ihme että ruoissa on perunaa, sillä kiinassa se ei ole normaali lisuke. Korealaistiskin vieressä oli Henan:in maakunann nuudeli tiski ja sen vieressä wokkitiski, jossa voi itse poimia lihaa ja vihanneksia omaa wokkia varten. Ensi kerralla kokeilen niitä jos en mene kampuksen toiseen ruokalaan.    

Saksalais-kiinalainen tilasi dumplingeja ja hän sai ne heti tilatessa. Hän sanoi maksavansa jokaisesta dumplingista 5RMB? Eli luulen, että hän tarkoitti maksavansa viisi jokaisesta korista, sillä yhdessä korissa oli kahdeksan dumplingia. Sain maistaa yhden ja se oli yllättävän hyvää. Dumplingin sisällä on keittoa, joten taikinasta purraan pala, jotta keitto valuu pois. Sisällä taikinassa oli sitten possua, mutta sisältö voi vaihdella maun mukaan.
                                 ☆★☆★☆★☆★☆★

After class I went together with the Chinese-German student to eat at the same canteen as I usually go to. We went to the second floor and this time I noticed that the different counters serve dishes in different ways and from different places. I ordered my food from the same counter as last time and it was Korean dishes. This time I had to wait for quit a long time since there were a lot of student in line before us. I got a curry-rice dish for 9RMB and Chinese-German got dumplings. Beside the counter with Korean food I now noticed there is a section with Henan noodle dishes and a section where you can pick meet and vegetables yourself and then the chef will prepare a wok for you. I’ll try the noodle or the wok thing next week if I don’t go to the other canteen on the campus.   

My dish consisted of rice, pork, carrot, pies, corn and potato. I don’t understand why they want to mix rice and potato in the same dish. I got to taste one of the pork filled dumplings and it was really good. Since it is filled with soup you have to bite as piece of the dumpling for that the hot soup will come out before you put it as a whole in your mouth.