Thursday, October 10

Ninjan osto ylitti budjettini

My Ninja-USB I paid 300 for.. 
And the free gift was only a cover for another USB..

Yksi tärkeimmistä tavaroista jäi tietenkin minulta pakkaamatta matkalle mukaan, mutta ajattelin, että muistitikun voi ostaa mistä tahansa. Kotona minulla on niitä iso kasa ja en ole maksanut varmaan yhdestäkään, ja eipä yksi tikku olisi vienyt yhtään tilaa edes. Joten en vieläkään ymmärrä miksi en ottanut tikkua mukaan, sillä täällä sitä tarvitaan koko ajan. Muistitikkua tarvitsee koska kotitehtävät pitää kirjoittaa koneella ja sitten printata ulos. Aluksi pystyin lainaamaan muiden tikkuja, mutta enää se ei oikein onnistu. Myös kaikki esitelmät, jotka pidetään luokassa pitää olla muistitikulla. Päätin loman aikana ostaa oman tikun ollessani ostoksilla. Ostin sitten normi-tikun alle kolmella eurolla markkinoilta ja kotona avatessani paketin huomasin, että tikku oli ruosteessa. Enpä nyt kauheasti odottanutkaan feikkimarkkinoiden elektroniikkatuotteiden olevan laadukkaammasta päästä, mutta nyt rahat olivat menneet aivan hukkaan. Ainakin tästä eteenpäin opin, että kaikki paketit avataan kaupassa, sillä tuote voi näyttää kuinka siistiltä paketissa vaikka se oikeasti olisikin hajalla. 

Torstaina mennessäni IFC Mall:in ruokapuolelle huomasin osaston jossa oli kaikkea kivaa tietokoneelle ja puhelimelle. Tarjolla oli paljon erilaisia hauskoja muistitikkuja, mutta hintakin oli aivan mielettömän korkea. Koska en ollut nähnyt USB-tikkuja missään muuallakaan päätin ostaa tikun täältä vaikka se maksoi 40 euroa…  Tarjolla oli pingviinejä, pöllöjä, enkeleitä’, koiria ja vaikka mitä, mutta päätin lopulta ottaa ninjan, sillä samassa paketissa oli yllätyslahja mukana. Ainakin tikku on hauska ja se tulee olemaan käytössä koko vuoden, eli toivottavasti muistitikku tulee olemaan hintansa arvoinen vuoden lopussa.

Ja ei ainoastaan ninjan osto ylittänyt kuukausibudjettiani. Ostin vihkon yli neljälläkympillä ja samasta kaupasta kun muistitikun, ostin myös suklaavanukkaita viidellä eurolla, ihan hullu hinta kun vertaa, että saan nuudeliannoksen kanalla alle eurolla. 

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★
To make my long USB-story shorter:

I need a USB stick so that I can print my homework out at the printshop, and since I didn’t bring any with me I had to buy one here in Shanghai. At first I bought by mistake a rusty USB-stick from the Shanghai Science and Technology Market for 20RMB and today I bought my ninja-USB from the IFC Mall for 300RMB. Big price difference, but at least I knew that the new one would work since I bought it from a high-end shop. 

And since I’m supposed to hand in a 1500 word long story about the Inside Job –documentary tomorrow, I hope the ninja won’t fail me in the morning or otherwise I have to come up with a good story why I haven’t been able to print out my homework during the past two weeks. Also if I wouldn't have paid the 300 for my USB I wouldn't be able to give in my report anyway, since I don't think I would have found any other shop selling cheaper USBs in the city during the time I was there.