Saturday, October 12

Radisson Blu & Epicure on 45

Picture taken from the Radisson Blu lobby and from the restaurant on the 45th floor




East Nanjing Road and the Oriental Pearl Tower can be seen in the end of the road. My Murgh malai tikka dish and Over the skyline cocktail.

The view from the restaurant was fantastic in the evening


The restaurant is located at the top of the Radisson Blu -hotel 

Yksi tanskalaisista täytti vuosia, joten lähdimme porukalla Radisson Blu New World –hotellin ravintolaan syömään. Ravintola sijaitsee 45. kerroksessa ja ravintolasta on 360 asteen näkymät Shanghain keskustan ylle. Ravintola pyörii hitaasti ympäri ja vasta illallisen jälkeen tajusin, että ainoastaan osa, jossa pöydät on katettu pyöri muiden osien seistessä paikoillaan. Illallisen aikana ohitsemme kulki keittiö, hissit, viinivalikoima, pylväät, koriste-esineet ja vessat. Eli lähtiessämme hissit niin sanotusti tulivat vastaan. Illan alussa katselimme People’s Park:ia, ruoan aikana edessämme oli näkymät Nanjing Roadista Pudongin pilvenpiirtäjiin asti. Lähtiessämme pois näkymämme huononi, sillä hotellin toisella puolella ei ole paljon valaisutettuja rakennuksia.

Tarjolla oli suuri määrä viinejä, mutta valitsin juomaksi cocktailin nimeltä Over the skyline, muiden juodessa olutta tuopeista. Ruokia selaillessa minulta kysyttiin mitä olen miettinyt ottaa. Tarjolla oli ruokalajeja Kiinasta, Intiasta, Japanista ja Euroopasta. Sanoin ottavani Intialaista, sillä eihän nyt näin kalliiseen paikkaan kannata tulla syömään pizzaa. Vieressäni istuvat pojat kiltisti tottelivat ja tilasivat saman ruoan kun minä, muiden syödessä pizzaa. Ateriaani oli nimeltä Murgh malai tikka, ja siihen kuului jugurtissa ja mausteissa marinoituja kanan paloja, sekä perunaa että salaattia. Ruoka maistui, mutta annos oli kyllä lopulta melko pieni. Ruoka oli kyllä lopulta myös hintansa arvoinen sillä näkymät ravintolasta oli todella näkemisen arvoiset.

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★

One of the Danish boys had his birthday on Friday so went out to celebrate him. We started by going to Radisson Blu New World Hotels restaurant. The restaurant was located on the 45th floor and the view over the city was amazing. The restaurant is has a 360 degree view and it is spinning slowly around so you could see the whole centrum from your table. For some reason I thought the whole floor was spinning until I noticed that the things outside our “private room” changed all the time. For example when we arrived we had to walk from the elevators around the whole restaurant to get a table for eight, but when we left the elevator was outside the room. When we first arrived we were watching Peoples Park and the highlighted Yan an elevate road. During dinner we could see Nanjing Road and the skyscrapers on the Pudong side. And as we left our table was facing the “back side” of the city and there weren’t as much buildings to see.

I chose a cocktail called Over the skyline, as the other ones drank beer. As we were looking through the menu the guys sitting next to me asked what I was having. I said it would be stupid to come to place like this and order pizza, when you can get pizza everywhere in the city. Seems like they listened since both the guys sitting next to me ordered Indian food, even though all the other ones ate pizza. I had Murgh malai tikka which is Boneless chicken cubes marinated in yogurt and mild spices, basted with butter and cream with some potatoes and salad. The food was really nice, even though it could have been a bit bigger. Also the view from the restaurant justifies the high prices they take for the food and drinks.