Friday, May 1

Leffa-ilta

Eilen meillä oli leffa-ilta ja kävimme elokuvissa katsomassa Fast and Furious 7. Elokuva oli 3D, eli lasit sai noin euron panttia vastaan. Viime kerralla kun olimme leffassa, lasit piti ostaa, joten kotona olisi ollut 3D lasit odottamassa, mutta en tiennyt, että tämäkin oli 3D. Leffa oli hyvä, kun oli kaikki edelliset osat jo nähnyt. Enpä usko että suurin osa yleisöstä on montaa Fast and Furious leffaa nähnyt, ja samalla ei sitten ymmärrä ketkä päähenkilöt ovat. Leffa katsottiin ykkössalissa, eli varmasti leffateatterin suurin, ja teatteri oli melkein täynnä. Leffa on pyörinyt varmasti jo kuukauden, mutta tänään perjantaina Kiinassa vietetään vapaa-päivää, joten tämän takia moni meni eilen illalla leffaan. Leffalippu maksoi tällä kertaa noin kuusi euroa. 

Olen aikaisemminkin kiinassa käynyt leffoissa, sillä uutuuksia ei onneksi dubata. Toisin jos tveestä katsoo, leffat voivat olla ylipuhuttaja. Viime vuonna tuli leffassa katsottua American Hustler, Transformers ja yksi kiinalainen romanttinen elokuva. Olen käynyt kahdessa eri leffateatterissa, ja molemmissa oli mukavat penkit, joista takanoja kallistuu vähän taaksepäin istuessaan alas. Vaikka muissa maissa on vaikka mitä ruokia leffateattereissa, niin suurimmaksi osaksi kiinalaiset ostavat mukaan popcorneja ja limua. Toisaalla täällä popparit ovat usein makeita, kinuskilla maustettuja.

Melkeinpä unohdin kertoa leffateatteri käyttäytymisestä. Leffassa moni puhuu, mutta onneksi sen verran hiljaa, ettei se minua ole haitannut. Toinen asia, joka monta voi häiritä, on se, että monet katsovat kännykkäänsä kesken leffan. Tämä siis tarkoittaa, että kaikki jotka istuvat henkilön takana, huomaavat häikäisevän näytön. Muuten kiinalaiset käyttäytyvät melko hyvin leffassa. 

                                                                                                                                                                       

Yesterday we had a movie night and went to the cinema to see Fast and Furious 7. The movie was 3D, so we got some glasses to use for 10rmb that was returned to us in the end of the movie. The movie was great if you have seen all the previous movies, but on the other hand as an action movie it was pretty good too. I wonder if the Chinese audience has any idea that there are six other movies to be watched first if you want to understand this one. The theater was full, as China celebrates Labor Day today on Friday, and people had time to go to the movies yesterday.


I have seen some other movies earlier here in Shanghai, including American Hustler, Transformers and a Chinese romantic movie. American movies are thankfully not dubbed in the movies, compared to those that come on TV. On the other hand many Chinese movies have English subtitles, but not all of them. Movie theatres are pretty nice and the seats are comfy. The normal snack here is popcorn and soda, but the popcorn here is sweet, tasting like caramel, not salty as I’m used to back in Finland.