|
Lamian with beef and soup |
|
The cook taking a break in the restaurant |
|
Daoxiaomian with soup and beef as no pork is used in the halal restaurant |
Kotimme lähistöllä löytyy
ainakin kaksi ravintolaa, jotka valmistavat käsin nuudelinsa. Tämä nuudeli on
nimeltään lamian, ja tilatessaan nuudeliannoksen, kokki valmistaa nuudelin
kadunpuoleisessa keittiössä, ja asiakas voi seurata ruoan tekoa. On jännä nähdä
miten taikinapalasta kokko vetää ja vetää kunnes saa todella pitkät nuudelinauhat.
Toinen käsintehty nuudeli, jota olemme myös kokeilleet, on ns. raastettu
nuudeli. Eli taikinapalasta raastetaan puukolla paloja suoraan kiehuvaan
veteen. Molemmat annokset tehdään nopeasti, eli alle viidessä minuutissa siitä,
että olimme tilanneet, olimme jo saaneet annokset pöytään. Hinta nuudeli
annokselle on noin 1,5 euroa. Käsin vedettyjä nuudeleita valmistavat henkilöt
kuuluvat Hui minoriteetti kansaan. Huit ovat muslimeja, joten ravintolat ovat
halal-ravintoloita. Huit tunnistaa usein helposti siitä, että he pukeutuvat
erilailla kuin muut kiinalaiset. Miehet käyttävät usein pientä hattua,
sellaista, jotka monet Lähi-idässä käyttävät, ja naisilla on usein huivi
peittämässä päätä.
We
have at least two restaurants near our house, which prepares noodles by hand. Hand
pulled noodle is called lamian, and when ordering the dish, the chef will
prepare the dish in front of you in his kitchen that is half outside the
restaurant. The chef pulls a large piece of dough and somehow the noodle
strings appear and gets thinner and thinner as he continues pulling. There is
another similar dish called daoxiaomian, which is shaved noodle. The chef takes
a piece of dough and shaves of pieces into boiling water with a knife. Both
dishes are great and tasty, even though I prefer the hand pulled one more. The
dishes cost some 10rmb. Lamian restaurants are held by Hui minority people. Hui
are Muslims and therefore the restaurants are halal ones. Huis are mostly easy
to recognize as they wear hats and shawls that only Muslims wear.