Wednesday, April 29

Käsin vedetty nuudeli

Lamian with beef and soup 
The cook taking a break in the restaurant 
Daoxiaomian with soup and beef as no pork is used in the halal restaurant 

Kotimme lähistöllä löytyy ainakin kaksi ravintolaa, jotka valmistavat käsin nuudelinsa. Tämä nuudeli on nimeltään lamian, ja tilatessaan nuudeliannoksen, kokki valmistaa nuudelin kadunpuoleisessa keittiössä, ja asiakas voi seurata ruoan tekoa. On jännä nähdä miten taikinapalasta kokko vetää ja vetää kunnes saa todella pitkät nuudelinauhat. Toinen käsintehty nuudeli, jota olemme myös kokeilleet, on ns. raastettu nuudeli. Eli taikinapalasta raastetaan puukolla paloja suoraan kiehuvaan veteen. Molemmat annokset tehdään nopeasti, eli alle viidessä minuutissa siitä, että olimme tilanneet, olimme jo saaneet annokset pöytään. Hinta nuudeli annokselle on noin 1,5 euroa. Käsin vedettyjä nuudeleita valmistavat henkilöt kuuluvat Hui minoriteetti kansaan. Huit ovat muslimeja, joten ravintolat ovat halal-ravintoloita. Huit tunnistaa usein helposti siitä, että he pukeutuvat erilailla kuin muut kiinalaiset. Miehet käyttävät usein pientä hattua, sellaista, jotka monet Lähi-idässä käyttävät, ja naisilla on usein huivi peittämässä päätä.

                                                                                                                                                                     


We have at least two restaurants near our house, which prepares noodles by hand. Hand pulled noodle is called lamian, and when ordering the dish, the chef will prepare the dish in front of you in his kitchen that is half outside the restaurant. The chef pulls a large piece of dough and somehow the noodle strings appear and gets thinner and thinner as he continues pulling. There is another similar dish called daoxiaomian, which is shaved noodle. The chef takes a piece of dough and shaves of pieces into boiling water with a knife. Both dishes are great and tasty, even though I prefer the hand pulled one more. The dishes cost some 10rmb. Lamian restaurants are held by Hui minority people. Hui are Muslims and therefore the restaurants are halal ones. Huis are mostly easy to recognize as they wear hats and shawls that only Muslims wear.