Sateenkaari dumplingesita
olin lukenut toisesta blogista, ja nyt olikin paras aika käydä syömässä niitä.
Paradise Dynasty ravintola, joka tarjoaa tämän annoksen, sijaitsi IFC Malissa. Kiertelin
kauppakeskuksessa siellä sun täällä, kunnes katsoin oppaasta, että missä se
ravintola oikein sijaitsee. Paikka oli lastenvaatekauppojen täyttämän käytävän
päässä, eli melko piilossa. Sinne ei olut helppo mennä, ei sitten lainkaan,
sillä yhdessä lastenvaate kaupassa oli kuvaukset menossa, ja en uskonut pääseväni
heidän ohikaan, joten otin rullaraput kerrosta alemmas siinä toivossa, että
sieltä sitten pääsisi ylös lähemmäs ravintolaa. Tämäkään ei onnistunut, sillä alemmassa
kerroksessa oli vain rullaraput, jotka menivät alaspäin, eivätkä siihen
kerrokseen, jonne halusin mennä, eli kerros ylemmäs. Lopulta löysin hissin,
johon oli kiinaksi merkattu ravintolan nimen. Tämä ei tainnutkaan olla ihan
asiakashissi, sillä hissinovet avautuivat ravintolan henkilökunnan taukotilaan.
Oven eteen oli vielä asteltu nojatuoli siihen malliin, ettei kukaan varmaan
koskaan tätä hissiä käytä. Henkilökunta oli ihmeissään kun sieltä sitten
ilmestyin ovien takaa, ja kysyivät olinko tulossa syömään.
Paikka ei ollut kolmen
aikaan lainkaan täynnä, ja sain istua ihan rauhassa. Listalla oli näiden
dumpligien lisäksi paljon tuttuja kiinalaisia annoksia, eivätkä hinnatkaan olleet
kovin korkeita, vaikka paikka oli melko hieno. Dumplingit saapuivat nopeasti ja
tarjoilija antoi myös lapun, jossa kerrottiin missä järjestyksessä nämä syödä,
sekä oikea oppinen dumpligin syönti-etiketti kuvineen. Eli ei niitä noin vain
hotkita suuhun, vaan ne pitää ensin nostaa varovasti syömäpuikoilla ylös ja
asettaa lusikalle. Syömätikuilla rikotaan taikina siten, että sisällä oleva
keitto valuu lusikkaan. Keitto juodaan lusikasta ja dumpligin jäähdyttyä
tarpeeksi sekin syödään lopuksi.
Ensimmäinen pala oli alkuperäinen
dumpling, possunliha täytteellä, mutta keitto oli todella maukas ja tuoksui hyvälle.
Seuraava oli vihreä ”luffa”, jonkin sortin kurkku, joka oli myös herkullinen.
Kolmantena oli Foie Gras, jonka keitto valui ulos vahingossa rikottuani
taikinan yrittäessäni nostaa sen lusikalle. Neljäntenä oli musta tryffeli,
jonka sisältö oli koostumukseltaan aivan sienimäinen, mutta ei niin raikas kun
edelliset. Viidentenä tuli aivan ihanan herkullinen keltainen juusto dumplingi.
Kuudentena oli oranssi Crab Roe, ja se maistui todellakin ihan ravulta.
Toiseksi viimeinen oli harmaa sipuli dumplingi, jonka makua en muista
ollenkaan, ja viimeinen oli punainen sichuan pippuri, joka antoi mukavan
tulisuuden loppuun. Kaiken kaikkiaan tämä yhdistelmä oli aivan loistava ja
kaikki olivat todella herkullisia. Lopuksi tilasin vielä annoksen bambuversoja osterikastikkeen
kanssa höystettyjä. Bambut olivat aluksi hyviä, mutta syötyäni koko lautasen
loppuun tulli jo melko ällö-olo. Jotkut versoista olivat melko sitkeitä, kun
taas toiset olivat ihan täydellisen pehmeitä. Yhteensä kaksi annosta maksoi
noin kaksitoista euroa ja lisäksi sain kannullisen teetä aterian kanssa, eli ei
niin hullumpi paikka. Jatkossakin tänne voisi mennä, kunhan vain sisään
löytyisi helpommin.
I had found these fantastic
looking rainbow dumplings in another blog and decided that my birthday would be
a great time to taste this dish. The restaurant, Paradise Dynasty, was located
in the IFC Mall, so not too far from the SWFC. At first I walked around in the
mall until I looked up were the restaurant was located from a screen. It was
located in the end of a corridor filled with children’s clothing stores. When I
entered the corridor I could see that they were in the middle of some sort of
photo shoot. Instead of trying to destroy the shoot, I took an escalator down
one floor in the hope that there would be another escalator taking me back up
in the other end of the corridor one floor down. There wasn’t any escalator
going up, only down, so I walked around for I while until I discovered an
elevator with the Chinese name of the restaurant written on it. I took the
elevator up one floor and ended up in the middle of some sort of employee
resting space. They had put a large armchair in front of the elevator doors, so
I assume nobody else has taken the elevator before me. The staff was as shocked
as I was when the doors opened but they guided me into the restaurant where I
was seated. At the tree o’clock there wasn’t many people eating.
I
ordered the rainbow dumplings and a plate of bamboo shoots with some oyster
sauce. The menu included a great selection of other Chinese dishes as well.
When the dumplings arrived, I was handed a piece of paper with a guide on how
to eat the dumplings as well as in which order. Dumplings aren’t just eaten
like that, since you would burn your mouth with the hot soup inside if you don’t
let it cool down first. A dumpling is picked up with chopsticks and laid on a
spoon. The dough is the punctured so that the broth inside flows into the
spoon. The broth is first eaten and after that the whole dumpling can be
enjoyed.
The
first dumpling was the original one with a pork filling and a very fragrant
broth. The second one was a green luffa, which was also pretty tasty. The third
one was Foie Gras, and I managed to spill out the broth when puncturing the
dough by mistake when lifting the dumpling up. The fourth one was black truffle,
and the filling had a great mushroomy texture. The fifth one was the best, a
yellow cheese filling. The sixth was an orange Crab Roe filling and the seventh
a gray garlic filling. The last one, a Sichuan chili filling, gave that extra
hot kick in the end. All in all, the dish was great and oh so yummy. I was
served tea with my dishes and the sum for the two dishes was about 85rmb.