Wednesday, April 8

Kotiinkuljetukset

Packages are tide onto the sides of the scooter
Uusi detox pakkaus saapui kotiin tänä aamuna, ja heti ensimmäisestä pähkinämaidosta huomasi eron pilaantuneisiin. Onneksi sain uuden mahdollisuuden kokeilla juomia, sillä ne vaikuttavat tällä hetkellä tuoreena todella hyviltä. Olin ilmoittanut heille taas, että kotiinkuljetuksen saapuessa perille, he soittavat minulle, ja niin he tekivätkin. Vaikka ei kaikkea soitosta ymmärrä, niin tietää, että soitto tulee kuljettajalta, ja vastaan vain että pieni hetki niin olen ulkona. Mikäli soittaja olisikin joku muu, ja minä iloisena vastaan odota hetki, niin tulen ulos, niin kyllä soittaja ihmettelisi, että minne oikein tuli soitettua.

Aikaisemmin, kun tilasin Niken lenkkarit, ne eivät oikein saapuneet samaan tapaan. Kuljettaja oli CClle ilmoittanut tuovan ne viiden aikaan, mutta sillä ulkona satoi kaatamalla, kuljettaja oli päättänyt jättää meidän keikan väliin ja monen soiton jälkeen saapui paikalle ilta myöhään. Joskus, kun emme ole olleet kotona, niin paketti on jätetty viereiseen markettiin. Marketin ulkopuolella on aina iso läjä paketteja ja kirjeitä, ja ihmettelen, mikäli kukaan seuraa kuka sieltä mitäkin ottaa.

Normaalisti kun tilaan jotain esim. Taobaosta, eli nettikaupasta, tuotteet kuljetetaan CCn siskon kotiin, sillä ostamme usein hänen poikaystävän tunnuksilla, sillä kaikilla ei ole nettipankkitunnuksia. Minullakaan ei ole kiinalista pankkikorttia, joten ulkomaalaiset kortit eivät toimi jos Taobaosta tilaa. Eli sitten kun paketit saapuvat usein parin päivän sisällä siitä, että on tilattu, niin käymme ne siskon kodista hakemassa. Taobaosta olen tässä viime kuukausien aikana ostanut vaikka mitä, mutta suurimmaksi osaksi jotain keittiöön liittyvää. Ensiksi tuli uuni ostettua, sillä uuni ei ole vakiovarustus kiinalaisessa keittiössä. Vaikka ostin suurimman uunin jonka löysin, se on silti kevyt ja siirtelemme sitä aina käytön mukaan. Samalla tuli myös ostettua Taobaosta kulho-setin, raastimen ja kuorintalaitteen. Meille ei myöskään ollut sähkövatkainta, joten sellaisenkin ostin noin viidellä eurolla. 

Paketit kuljetetaan suurimaksi osaksi mopoilla, ja mikäli ulkona sataa, voi olla melko varma, että paketti tulee märkänä perille. Olen monesti nähnyt, miten paketit irtoavat korista ja putoavat vauhdista maahan. Kerran jopa huusin kuljettajan perään, joka pudotti paketin suoraan eteeni sateisena päivänä. Tänään oli poikkeus, ja kuljettaja toi paketin autolla. Myös pitkänmatkanbussit kuljettavat paketteja, ja monesti matkalla Anqingista Shanghaihin, bussi tekee monta pysähdystä matkalla, ja antaa paketteja kadun varrella odottaville ihmisille.

                                                                                                                                                                   

I got my new detox pack today and after drinking the first nut milk, I can say that probably all of the drinks in the previous pack were spoilt, since this tasted nothing like the one before. I’m really glad they were able to send a new pack and this time the driver called when he arrived, instead of just guessing that nobody might not be at home. The driver delivered the pack with a car, but I’m more used to delivery men driving a scooter. I have ordered lots of things from the internet, but most items have been dropped off at CCs sisters’ home, since we use her boyfriend’s account when ordering from Taobao.

Lately I have ordered lots of things for the kitchen, as some basic things are missing from a Chinese kitchen. The first thing was an oven that I use a lot when preparing food. It is large, in fact so large that it doesn’t fit in the kitchen, but luckily easy to move around. I also bought lots of bowls, a peeler and a slicer. The newest item is an electric mixer, since beating eggs with a chopstick became a bit tiresome.


Most packages are delivered with a scooter that has a large basket in the back. When having lots of packages, the driver sometimes things them with ropes onto the side of the basket, and some packages might fall of. I have seen this happen a few times and ones I even show one driver that he dropped his package when he didn’t notice. During a rainy day, the package will arrive most certainly really wet. Or maybe they have just dropped my package in a puddle on the way.