Tuesday, May 26

Mitä meillä syödään?

This was what waited for us at home on Sunday
Some sort of Chinese sausage and a pile of shrimp heads
Not that many vegetable dishes, but this what dinner usually looks like
Chicken feet, something that I have "tasted" but never eaten as there isn't that much meat to eat

Tässä joitain kuvia kotiruoasta. Suurimmaksi osaksi ruoan valmistaa isäpuoli, joka tekee nämä annokset noin puolessatoista tunnissa. Normaalisti pöydässä on enemmän kuin viisi eri annosta, ja omaan riisikulhoon voi syömäpuikoilla noukkia mitä itse haluaa syödä. Annoksista suurin osa on vihanneksia, mutta pöydässä on aina jotain liha- tai kala-annoksia. Myös tofu, kananmuna ja sieniannoksia on paljon tarjolla joka viikko. Aina silloin tällöin löytyy myös näitä kiinana ihmeellisyyksiä kuten kanan jalkoja. Annokset vaihtelevat melko hyvin, joten ainoastaan riisin syönti on alkanut tökkiä viime aikoina. Olen siis alkanut itse valmistamaan perunamuusia lounaaksi, jotta riisiä jaksaa syödä edes kerran päivässä.

                                                                                                                                                                 


Here are some pics from our dinner table at home. The dinner is prepared almost every day by the stepfather who buys most food products fresh from the market every day. Then it takes about one and a half hour for him to prepare more than five different dishes that are served at about five pm. Most of the dishes are some sort of vegetable dishes and the rest are meat. We also eat a lot of mushrooms and tofu every week. I have also stumbled upon Chinese delicacies such as chicken feet, but usually the rest of the dishes are somewhat eatable.