Wednesday, May 21

Kuvauksissa








The photo-shoot place from outside









Tiistaina tuli aikaisin herättyä, sillä meillä oli jo kello yhdeksältä luvassa kuvaus-päivä. Lähdimme kumminkin liikkeelle aika myöhään ja saavuimme parinkymmenen minuutin kävelymatkan jälkeen kuvaus-paikalle. Olimme siellä vähän ennen kymmentä, mutta jouduimme odottamaan, että joku henkilökunnasta vapautuu, sillä paikalla oli jo yksi pariskunta sekä kolme naista ennen meitä. Istuimme jonkin aikaa kunnes yksi nainen vapautui meikkauksesta ja tuli avustamaan meitä. Hän halusi ensiksi tietää, minkälaiset vaatteet laitamme ensimmäiseen kuvaukseen päälle. Katsoin ensin juhlaleninkejä, jonka jälkeen päätin, että haluan myös nähdä heidän kiinalaisvaatevalikoiman. Ensiksi minua ei miellyttänyt mikään, mutta kokeiltuani kahta punaista juhlamekkoa, päädyin ottamaan yhden niistä. Sovituksessa tarvitsi vain paidan ottaa pois ja muuten esim. omat kengät ja housut olivat kokoajan päällä. Sovituksessa meidän styylaaja-meikkaaja oli mukana auttamassa.  Valittuani mekkoni, poikaystäväni meni naisen mukaan etsimään itselleen sopivaa pukua, ja lopulta päätyi mustiin housuihin, valkoisen kauluspaitaan ja mustaan siistiin takkiin, jossa oli pantterikuvioita. Mikäli vaateet olivat liian pienet tai liian suuret, niin kuin meidän tapauksissa, kuminauhoilla ja hakaneuloilla koko saatiin sopiviksi.

Vaate-valinnan jälkeen päädyimme meikattavaksi, eli kyllä, poikaystävällenikin pistettiin puuteria, kajaalia ja jotain huulikiiltoa, vaikka hän siitä ensiksi kieltäytyikin. Minunkin meikit olivat aika rajut, eli kulmakarvat meikattiin suhtkoht suuriksi, mikä ei aluksi näyttänyt niin hyvältä, mutta jälkeenpäin huomasin, että kaikki naiset meikattiin samaan tapaan. Lisäksi sain kunnolla ripsiväriä ylä- ja alaripsille ja lopuksi huulet täyteen pinkkiä huulikiiltoa. Eli valmista tuli ja näytin melko samalta kun huoneessa olleet muut nais-asiakkaat. Hiuksetkin nais-meikkaajamme oli pistämässä johonkin outoon asetelmaan, joten sanoin vain, että ne voi jättää ihan kiharrettuina auki. Sain vielä punaisen hiuskoristeen ja korviin pistettiin isot klipsuttimilla kiinni pistettävät korvakorut. Noniin, eli lähemmäs puolitoista tuntia myöhemmin olimme valmiina ensimmäisiin kuvauksiin. Jouduimme kuvaaja hetken odottamaan kunnes hän saapui paikalle. Otimme aina yhdessä noin parikymmentä kuvaa, eli jokaisessa piti kuvaajan ohjeiden mukaan poseerata eri tavalla, sitten otettiin yksittäiskuvia ja lopuksi taas yhdessä vähän lisään kuvia. Sanoisin, että noin viisikymmentä kuvaa tuli alussa otettua, jos ei enemmänkin. Kuvausten loputtua takaisin vaihtamaan vaatteet, hiukset laittamaan uusiksi ja lisään kuvia vaan!

Kuvaus-paikan ensimmäisessä kerroksessa oli vastaanottotiski ja odotustilat, vaatevarasto, jossa oli leninkejä ja häämekkoja, sovituskoppi, meikkaushuone ja sivuhuone, jossa erikoisvaatteet pidettiin. Toisessa kerroksessa oli kuvaustilat, eli kolmessa eri paikkaa oli eri taustat jonka edessä kuvia ottaa. Ulkopuolella oli isot sohvat, jossa sai odottaa vuoroaan. Kellarikerroksessa oli myös kuvaustila, jossa me emme käyneet, sekä suurempi vaate-varasto-tila, jossa pystyi myös sovittamaan vaatteita. Täällä oli enemmän kiinalaisia perinnevaatteita ja normaaleja vaatteita, mutta täältäkin löytyi lisään juhlamekkoja. Kaikissa huoneissa oli kielletty ottaa kuvia, mutta napsin niitä ensimmäisestä kerroksesta kun minut jätettiin sinne yksin hetkeksi. Emme olleet aamulla paljon ehtineet syödä, joten tilasimme kuvauspaikalle ruokaa. Minulle oltiin jo seuraava asu ja hiukset tehty, eli ruokailu oli vähän hankalaa perinteisessä kiinalaisessa asussa samalla kun hiuksissa oli niin paljon tavaraa. Ensiksi piti hiuksiin lisätä hiuspehko mihin kaikki tavarat tökitään, sillä omat hiukseni olisivat liian ohuet ja sileät pitääkseen mitään ylhäällä. Hiuksiini sain siis neljät syömätikut ja kaksi metalli koristetta. Hiukset olivat niskasta niin kireällä, että en siis syödessä voinut päätä eteenpäin kallistaa. Nämä kuvaukset olivat enemmän leikkisiä, sillä saimme rekvisiittaa, kuten miekkoja ja shakki-pelilaudan mukaan kuviin.

En aluksi ollut ymmärtää, että miten paljon asukokonaisuuksia saamme, mutta lopulta selvisi, että meillä on yhdessä kolmet kuvaukset, eli yhteensä kuusi vaatetta, jonka lisäksi minä sain kaksi erikoislookia loppuun. Meidän kolmannet yhteiskuvaukset pidettiin ulkona, eli kuvaus-paikan takapihalla, joka oli siis compound aluetta. Minulla oli pitkä vaaleansininen mekko, kun poikaystävällä oli violetti paita ja valkoiset housut. Hänellä oli alussa paljon kireämmät shortsit päällä, mutta päätti vaihtaa ne huomatessaan, etten ajatellutkaan mennä kuvauksiin lyhyessä kukka-sekamelska minimekossa. Pitkälaahus mekossani jäi aina ruusunteriin kiinni ja katselin kun pienet sammakot hyppivät ympärilläni. Samalla sain paljon hyttysenpuremia, seistessäni kuvausten aikana keskellä jotain pusikkoa. Kello oli kolmen kuvauksen jälkeen jo lähemmäs neljää ja poikaystäväni oli luullut tämän olevan nopeaa toimintaa, joten minulle tehdessä neljänsien kuvausten lookia, hän meni nukkumaan sohvalle. Neljännessä kuvauksessa olin siis yksin, ja erikoislookeista valitsin itselleni geisha-lookin. Hiuksiani tehtiin noin puolituntia taas, pistämällä paljon hiuspehkoja, jotta hiukset saataisiin isommiksi ja muodot oikeisiin kohtiin. Tavaraa lisättiin ja minulla oli hiuksissa muovikukkia, viuhka, sekä kaiken maailman muita koristeita. Huulet vaihtoivat persikanväristä tumman punaisiksi, mutta muuten meikkiä ei muutettu. Kuvaukset olivat jotenkin hankalampi, kun en kaikkia ohjeita heti käsittänyt. Poikaystävä kylläkin seisoi lähistöllä ja huuteli välillä ”smile” kun en tiennyt mistä kuvaaja puhui. Enimmäkseen hän silti vain sanoi minne piti katsoa ja käsillään näytti mihin asentoon omat käteni pistän.

Poikaystävälleni tarjottiin myös erikoislookia, mutta hän sanoi, että mieluimmin minä sen teen ja hän tekee viimeiset kuvaukset omissa vaatteissaan. Näitä kuvauksia en nähnyt, sillä menin takaisin alas vaihtaakseen vaatteet viimeiseen erikois-lookin. Olisin halunnut valita kiinalaisen satumaisen lookin, mutta styylaajan mielestä se ei minulle sopinut. Hänen mielestä minun pitäisi ottaa sininen asukokoelma, sillä edellinen oli ollut enemmän punertava. Päädyin silti ruskeaan, eli sain ison karvalakin sekä pörröiset koristeet nilkkoihin että ranteisiin. Vatsan piti tässä lookissa olla paljaana, ja kysyin voiko hameen vetäistä ylös vain? Kaksi styylaaja tuli selittämään, että ei ole mitään hätää, sillä kuvissa vatsa tulee näyttämään paremmalta. Luotin siihen ja tein viimeiset kuvaukset saman kuvaajan kanssa kun aiemmin, mutta nyt paikalla oli assistentti joka sormilla aina napsautteli siihen suuntaan, jonne he halusivat minun katsovan. Noin kymmenen tunnin jälkeen kuvaukset olivat loppu ja saamme ensi viikolla mennä valitsemaan mitkä kuvat haluamme.


                                                                                       ☆★☆★☆★☆★☆★

On Tuesday morning we had an early wake-up call as we should be heading for our photo-shoot at nine. We ended up getting to the photo shoot place a bit before ten in the end, as it was only a twenty-minute walk from my boyfriend’s home. Actually it was good we weren’t on time as no one from the personnel was free and we had to wait a while as they got a couple and three girls ready for their shoots. As one of the workers ended her make-up session she was able to assist us. First she wanted to know what kind of clothes we wanted in our first shoot. I went through all the ball gowns, but they were a bit too much so I asked if I could see the Chinese costumes. They were also a bit too weird so I went back to the gown section and tried on two red dresses. Our stylist was whit me and helped put on the dresses. Only my top had to be removed as my shoes and pants could be left on. After I had chosen my first outfit, my boyfriend went to get something that would match my outfit. He ended up in a black suit with some leopard-print detailing and a white shirt. As most of the outfits were too big or too small safety pins and elastics were used to make them fit better. 

After we both had our outfits on we were sent to the make-up room to get fixed up. This meant that also my boyfriends hair was done as well as his face got some powder, eyeliner and lip gloss. He tried to resist but the make-up artist told him it was necessary in the shoots. I also got a bit too much make-up on me as my eyebrows were made a bit too large in my opinion as well as mascara was put on both upper and lower lashes, something I never do myself. My shock let go as I realized that all the other women had exactly the same kind of make-up with their brows overly-done. My hair was first curled and then the stylist wanted to make it into some kind of arrangement, but I told her that letting the hair be open would look better. A hair-ornament was added that matched the dress as well as some clip-on earrings. So after about one and a half hour we were ready for our first shoot. We still had to wait around for a while until our photographer arrived and then we were set to go. The photographer said in Chinese as well as showed with his hands and body what kind of poses we should do. At first we had pictures taken together as a couple, and after that we had some taken separately until we took some more pictures together. I think he took more than fifty pictures during each session. After the first shoot was done, then we were sent back to change clothes and redo our hair.

The photo-shoot place had three stories, from which the reception and waiting area was in the first floor. Also the gown section and fitting room was here as well as the make-up stations and a room with specialty clothes. The second floor had a bigger waiting area with large couches, where we waited for our turn to be photographed, since most of the sets were on this floor. One room had two different setting and through a hole in a wall, we could get to another set. Most of the clothing was located in the basement, and there was also a set that we didn't use. As we got into our second outfits, this time more traditional Chinese costumes, we began getting hungry as breakfast hadn't been plenty. We called for some delivery food that arrived after my hair and makeup had been done. This time another makeup artist added some hairpiece so that she cold add lots of stuff to it that y own hair normally wouldn't be able to carry such as four chopsticks and two metal ornaments. My hair was made so tightly in the back that it was almost impossible to eat. The second photo-shoot was more playful as we were given swords and a chess-board to use as props.  

At first I wasn't sure of how many outfits each of us was given. I was assured that we were going to have six outfits together meaning three shoots with the two of us as well as two shoots were I would be alone, but on the other hand I would get specialty clothes. Our last shoot together was set on the backyard of the photo shop. It was an compound area with some flower arrangements but nothing too fancy. At first I was about to put on an mini dress with lots of colors and crazy flowers going all over it, but changed my mind and ended up in a more elegant long light blue dress. Once again he had to match my outfit so he put on a violet shirt with white pants. Something neither of us would ever use, but that's why we could try on all sorts of crazy combinations just for the shoot. Outside my dress got stuck in all the rose thorns and I got lots of bites by mosquitoes, but otherwise it went fine as well. After we had finished three shoots out of five, it was already four o'clock. My boyfriend had thought that taking some pictures would be quick, but he was wrong. As I was getting my hair done for my alone-shoot he was taking a nap on the couch. My first special look was a geisha. I didn't like the clothes at first and was ready to change, but the hair they made for me was great. They had to put some extra hair pieces for support in my hair so that it would get the right shape as well as be able to carry a fan, flowers as well lots of different ornaments. My lips were painted red and I was ready to go. These shoots were somewhat more complicated as I was on my own and didn't understand all the commands the photographer said. Thankfully my boyfriend was in the background and shouted smile when I was completely lost. 

As he was getting his last pictures taken in his normal clothes, I got back down stairs were I was supposed to choose my next look. I was drown to a Chinese fairytaleish look, but my stylish told me it wouldn't look on good on me so she advised me to pick some outfit with contrasting colors to the geisha-look I already did. I ended up in a more brownish fury look with a big fur cap as well as some accessories made out of fur. The look requires that my stomach was exposed which I didn't feel to comfortable with, but as the stylist assured that the pictures would make it look good and I had seen lots of the other women having their stomach's exposed in all pictures, I decided to go for the look. During the last photo session an assistant was on set and he snapped his fingers left and right so that I would know where to look. After an exhausting ten hours we were finished with the shoots. Next week I will be bale to go and see the result of our hard but joyful days work.