Friday, May 23

Askartelua tunnilla

The paper-cutting I made during class

Koulusta ei ole paljon tullut kirjoiteltua, sillä ei siellä tunneilla paljon ihmeellistä tapahdu. Tälläkin viikolla tuli vahingossa ja loman takia käytyä tunneilla vain kahtena päivänä. Maanantaina meillä oli Amerikkalainen opettaja pitämässä meille vieras-luentoa. Opettaja oli hyvä, mutta samalla hän sai venytettyä tunnit niin pitkiksi, ettei ehtinyt ajoissa saada kaikkea sanottua. Puolituntia ennen kuin oli tarkoitus päästä kotiin, opettaja ilmoitti, että pidetään nyt tauko ja jatketaan sitten 45min, jotta saadaan ryhmätyö tehtyä. Olimme luennolla toisen kiinalaisen luokan kanssa, joten ryhmätyö ei suoranaisesti minua koskenut. Menin siis meidän oikealla opettajalle sanomaan, että sopiiko jos jätän ryhmätyön tekemättä, sillä oikeasti en halunnut jäädä yliajalle. Opettaja sanoi että totta kai saan lähteä, mikäli minulla oli jotain muuta, sillä ei hän minua voi pitää tunnilla. Ilmoitin myös Amerikkalaiselle, että valitettavasti en ehdi jäädä ryhmätyön. Häntä ei harmittanut vaan kyseli olinko hänen luennostaan pitänyt jne. Maanantaina oli tarkoitus tehdä vaikka mitä mutta lopulta otinkin vahingossa viiden tunnin päiväunet.
Torstaina taas en tiedä yhtään mitä opettaja aamutunnilla sanoi kun olin niin koomassa ja selailin vaan kirjaa ja kännykkää. Koko luokka ei kiinnitä opettajaan yhtään huomiota, mutta toisaalla he eivät myöskään häiritse, vaan ovat hiljaa ja tekevät omiaan. Vierustoverinikin lähti yhden tunnin jälkeen kotiin kun ei jaksanut kolmea tuntia siellä istua. Ilta-päivä tuntia on paljon kiinnostavampi, sillä se koskee Kiinan kulttuuria. Opettaja ei ole kovin hyvä ja lukee aina suoraan powerpointista, mitä hänen pitää meille kertoa. Tällä kertaa menimme eri kiinan taiteita läpi ja lopuksi saimme itsekin osallistua käsityöhön, eli saimme leikata paperi-koristeita. Kiinassa on perinteenä, että uuden vuoden aikaan leikataan papereista kuvioita ja pistetään ikkunaan, joten opettajan ohjeiden mukaan leikkasimme paperista yhden kukan ja yhden kiinalaisen merkin, jota käytetään kun joku on mennyt naimisiin. Ainakin tämä opettaja tietää miten pitää oppilaat kiinnostuneina, vaikka hänen tapa opettaa ei ole se paras. Perjantaina muistin kello viideltä aamulta pistää herätys päälle, mutta unisena unohdin vaihtaa päivän, ja ei herätys sitten soinutkaan koskaan. Ensi viikosta taitaakin tulla vielä laiskempi koulun suhteen, kun on vuorossa paljon aktiviteetteja yhdessä amerikkalais-oppilaiden kanssa.  

                                                                                       ☆★☆★☆★☆★☆★

I haven’t been writing too much about school as there hasn’t been too much happening in my classes. Due to a holiday and pure laziness I only went to two classes this week. On Monday we had a guest lecturer from America that had the lecture to both my and a Chinese class. The lecture wasn’t too bad, but as he got to the main points so slowly, we already run out of time before he could finish the class. As we still had thirty minutes left of the class the announced that we should have a break and then return for another forty-five minute to start on a group-project. As I didn’t have any interest in staying in the class on over-time, I decided to go over to my normal teacher and ask if it was necessary for me to stay or if I could leave. He had nothing against it that I left, so I thanked the American teacher for his lecture and went home. Instead of taking care of all the things I should have done, I decided to take a nap that turned into five hours.

Next time I had classes was on Thursday. I have no idea what the teacher talked about during the morning lecture as I only looked at my book and phone during the whole class. The only time I took a break to listen what he was saying he had already finished the lecture ahead of time. All the Chinese students in that class are quiet, but on the other hand don’t pay any attention to the teacher. Even the guy sitting next to me decided to go home after one hour, since he didn’t want to stay there for two more hours. The afternoon class is more interesting as it is about Chinese culture. The teacher doesn’t have a good teaching method as she only reads what she has on her power point slides. We were going through Chinese arts and crafts such as embroidery, knots, kites and paper cutting. In the end we were also given supplies so we could do some paper cutting during class. The teacher showed us how to make and Chinese symbol put in the window when somebody in the family had gotten married as well as an window flower normally used during Spring Festival.