Sunday, May 25

Antiikkimarkkinoilla












Minun piti jo lauantaina lähteä keskustaan ja tutustua antiikkimarkkinoihin, mutta lähdin sittenkin vasta sunnuntai-aamupäivällä kun oli enemmän energiaa. Tunnin bussimatkan jälkeen jatkoin vielä metrolla Shanghain vanhaan kaupunkiin, jossa markkinat sijaitsevat yhdellä sivukadulla. Olin ensiksi kävellä kadun ohi kun se olikin kävelykatu, eikä mikään autotie. Pienet kojut näyttivät ulkoa ihan samalta, mutta vähän ajanpäästä uskaltaudun sisälle liikkeisiin, ja huomasin, että monella oli tarjolla erilaisia tuotteita myynnissä. Jostain syystä silmääni osui aina kaupan kallein vaasi, ja en sitten saanut sitä mistään ostettua kun hinta olisi ollut lähemmäs sata euroa. Monesti myynnissä ei ole antiikkia, vaan replika tuotteita, jotka ovat seisseet pölyssä niin pitkään, että näyttävät antiikilta. Myyjät olivat todella mukavia jokaisessa käymässäni kojussa, ja juttelimme hintoja ja tuotteita pitkään. Sain myös kuulla, että naapuriston talot purettaisiin, ja markkinat muutetaan jonnekin muualle parin kuukauden sisällä. Hyvä, että siellä nyt ehti käydä, eikä myöhemmin yrittää etsiä, että missäs ne markkinat oikein sijaitsevat. Itselleni ostin oopiumi-piipun koristeeksi kolmella eurolla ja koru-laatikon, jonka hinnasta kinastelimme pitkään. Myyjä ei halunnut tulla alas kolmeentoista euroon, joten lopulta maksoin siitä vähän yli seitsemäntoista euroa, kun sain hänet antamaan minulle toisen rasian kaupanpäälle. Tuli myös jokunen tuliainen perheelle ostettua, kun näin hyvännäköisiä tuotteita sai halvalla. Kunhan eivät tullissa näitä takavarikoi, niin mielestäni nämä tuotteet ovat jännempiä tuliaisia, kun jotkut matkamuistot. 

Olin myös matkalla Ghost Market, eli toinen antiikkimarkkinat lähistöllä, mutta kun tuli se iso koru-lipasto ostettua ja ulkona alkoi tihkua, päätin ottaa metron takaisin kotiin. Kahden metron jälkeen jouduin vielä ottamaan bussin päästäkseen koululle. Vaikka bussissa aina silloin tällöin vapautui istumapaikkoja, päätin olla istumatta lyhyen bussimatkan. Mukava paikallinen kumminkin ilmoitti minulle, että hänen vieressään vapautui paikka, mikäli halusin istua. Matkalla yksi tie on puoliksi suljettu tietöiden takia, joten bussikuski päätti ottaa oikotien, joka tarkoitti, että hän ei ajanutkaan minun pysäkin ohi. Onneksi minulla oli nälkä, ja bussi pysähtyi Minxue ruokakatuni toiseen päähän, joten sain ruokaa ostettua samalla kun kävelin hotelille päin. Kerrankin tuli nopeasti kaupungilla käytyä ja minulla on vielä koko iltapäivä edessä. Normaalisti lähden kaupungille sen verran myöhään, ettei illalla enää paljon ehdi tai jaksa tehdä. Tänään siis lähdin kaupungille kymmeneltä ja palasin kahdelta, ja kun matkat kaupunkiin ovat vähän yli tunnin siinä ei paljon aikaa kulunut shoppailuun. 

                                                                                       ☆★☆★☆★☆★☆★

I was planning on going to the Antique Market located in the Old Town on Saturday, but I changed my planes and went there on Sunday instead when I had more energy for a trip to the city. The market is located on a side street, and I almost missed it as I thought it would be on a bigger street. The market had lots of stalls selling similar things at first glance, but as I ventures into some of the shops I realized they had different things in the back. In almost all shops my eyes got caught by the most expensive vase in the shop. Unfortunately nobody was ready to sell it to me for a 100, so I had to let it go. All the sellers were friendly and as my Chinese had developed a lot I’m now able to have a discussion in Chinese. The sellers tried to find me something that would fit my budget better, but I didn’t find anything as beautiful as the most expensive ones. I did manage to buy some souvenirs to my family as well as an opium pipe for 20rmb and a jewelry box for 135rmb, after a hard negotiation. I don’t know what I was thinking when I bought the not so small box that isn’t even light. But it was pretty and I will have use for it.


I was also planning on going to the nearby Ghost Market that is held every Sunday, but decided on going home, as I didn’t want to carry the box around too long and it had started raining a bit. I took two metros and a bus to get back to the school. There were some vacant seats in the bus, but I decided to stand the short trip. A local lady tried to offer me a vacant seat, which is something that almost never happens anymore. The bus driver realized he didn’t want to wait and took a short-cut to avoid getting stuck in traffic as one of the streets are partially closed to roadwork. This meant that he completely ignored my bus stop, but luckily he stopped in the other end of my food street, and I could buy food straight away instead of making two trips to the hotel.