Wednesday, March 11

Suomen konsulaatissa







Maanantaina lähdimme kahdeksan jälkeen aamulla ulos ja palasimme kotiin kaksitoista tuntia myöhemmin. Harvoin näin aikaisin on tullut herättyä, mutta lähdimme ajoissa ulos, jotta ehtisimme kello kymmenen aamu kahville Suomen konsulaatissa. Konsulaatti sijaitsee aivan keskustassa Nanjing ostoskadulla. Kahvit oli tarkoitettu Shanghain suomalaiset uusille jäsenille, ja tapasin siellä kaksi suomalaista, jotka olivat hiljattain muuttaneet Shanghaihin. Kahvilla oli myös kolme konsulaatin henkilökunnasta ja yksi suomen shanghailaisten edustaja. Suomen konsuli oli itse leiponut kakun, jota saimme maistaa samalla kun hän kertoi konsulaatin toiminnasta. Saimme myös lisään tietoa Shanghain suomalaisten toiminnasta jonka jälkeen kiersimme konsulaatin ja visahakupuolentiloissa. Visapuolella oli kattava kirjasto, josta voin jatkossa hakea Suomalaisia dekkareita. Kahvittelun aikana poikaystävä sai katsella kaksi tuntia kuvia suomalaisista lehdistä kun muuta luettavaa ei ollut tarjolla.

Kahvin jälkeen lähdimme kävelemään Nanjing katua pitkin samalla kun kävin kaupoissa. Kävimme myös feikkimarkkinoilla, jotka kadulla sijaitsevat ja ostimme joitakin tuotteita. Löysin myös paljon tavaraa, jota haluaisin ostaa, mutta ensin pitää tarkistaa hinta netistä ennen kun sinne voi mennä tinkimään. Thomas Sabo –kauppani on pikku hiljaa luopumassa Thomas Sabon koruista, sillä kukaan ei kuulemma enää osta niitä, mikä minusta on harmi. Kävelimme Peoples Squerille asti, jossa kävimme katsomassa mikäli Xin Hai Hui –ravintola olisi auki. Se oli juuri siihen aikaan suljettu, joten joudimme odottamaan kolmisen tuntia siihen että se avattaisiin uudestaan.

Odotellessa kävimme Nanjing Roadin itäosassa kaupoissa. Nyt kun oli niin paljon aikaa, ehti käydä mm. suuressa ruokakaupassa, jossa viimeksi on tullut käytyä ihan ensimmäisenä viikkona Shanghaissa. Vaikka mitä tuli matkalla ostettua, mutta niistä lisään myöhemmin. Poikaystäväni sisko saapui paikalle ja lähdimme kolmisteen syömää niin paljon kun vain jaksoimme kahden tunnin ajan. Tällä kertaa ravintola ei ollut yhtä täynnä kuin viimekerralla, mutta saapuessamme otimme jonotusnumeron ja jonottamassa oli noin kolmekymmentä ihmistä. Ruokaa tuli taas syötyä aivan liikaa kun tarjolla on niin paljon lihoja, kasviksia, sivuruokia ja jälkiruokia.

                                                                                                                                                                  

On Monday we left home after eight in the morning and returned home twelve hours later. I attended the morning coffee held by the Shanghai Finns group in the Finnish Consulate located on West Nanjing Rd. We were three new Finns attending the meeting with three people from the consulate and one from the Shanghai Finns group. The Finnish consul told us about their work and the Shanghai Finns member told us about their activities. We were shown around the consulate and visa application area. During this time my boyfriend was  trying to make sense of Finnish newspapers for two hours.

At twelve we left and walked along Nanjing Rd. We went to some shops as well as visited the fake market. I bought some small things and found some new stuff I haven’t seen before. Now I just have to know what they cost before I can go back and start haggling. Some shops had closed since last time and new ones had appeared. Also the shop selling Thomas Sabo has moved on to other jewelry. We walked to Peoples Square, where we wanted to eat at Xin Hai Hui, but they had just closed and we had to wait three hours until they opened up again.

We had time to go to some shops on Nanjing East Road that I haven’t visited in a long time. The time passed by pretty quickly and as my boyfriend’s sister arrived, we headed over to the restaurant. The place wasn’t as full as last time but there were still a lot of people waiting for it to open. Once again there was a good selection of food to choose from and after two hours of eating it was hard to walk to the subway and get back home.