Sunday, March 8

Kotiruokaa

Some broccoli pie that the family think is pizza
This kind of fresh salad isn't part of the Chinese cooking as they mostly eat steamed, cooked and fried vegetables
This is what I, as westerner, think Chinese food is, so I had to prepare it myself
This is what Chinese think Western food is

Ruokailu tottumukset ovat kiinalaisten ja länsimaalaisten kesken aivan erilaiset. Minun kokatessa perhe tulee aina ihmettelemään mitä ihmeellisyyksiä minä siellä teen. Pizza on se ruoka, jota he aina luulevat minun tekevän. Tekisinpä sitten munakasta, makaronilaatikkoa, piirakkaa tai vaikka mitä tahansa uunissa, niin he kysyvät minulta aina olenko pizzaa tekemässä. Pizzaakin he usein haluavat, ja sitä tulee tehtyä parin viikon välein jos taikinan vain jaksaisi tehdä. Pizza on melkeinpä luksus ruokaa, sillä sitä löytyy vain ravintoloista, eikä pitserioita paljon ole näkynyt. Joten aina kun se pizza tulee tehtyä, usein se on jo syöty ennen kun olen saanut keittiön siivottua. Aluksi perheellä oli sellainen käsitys, että länsimaalinen ruoka on pizza, pihvejä, paistettua kananmunaa ja sipulia. Mielestäni pizza ja pihvi eivät oikein sovi yhteen, vaan ovat enemmän kuin kaksi erillistä annosta.

Toissa päivänä valmistin piirakkaa itselleni, mutta perheen saavuttua kotiin ja huomattua, että vastavalmis piirakka oli pöydällä, minulle ei paljon jäljelle jäänyt. Itse asiassa vain pohja oli jäljellä, sillä he eivät oikein ymmärtäneet mikä piirakka on, ja söivät vain sisällön. Toinen ruoka, joka menee aivan yli ymmärryksen, on leivän, pullan ja kakun ero. Leipomoiden leivät ovat suurimmaksi osaa enemmän pulla maisia ja makeita. Monesti makea leipä yritetään tehdä suolaiseksi makkaralla tai pekonilla, mutta se ei paljon auta. Leivon kerran suklaakakun ja aamulla perheen äiti tuli kysymään syönkö aamupalaksi tekemääni leipää? Myös yksi sukulainen tuli kerran kylään ja halusi valmistaa meille leipää. Lopputulos oli mielestäni ihan perus kakkupohja, mutta muiden mielestä se oli leipää. 

                                                                                                                                                                 


Making western food in China has been a bit weird since my boyfriend’s family isn’t at all familiar with the food I think is normal. Pizza was one of the first things I made since that is what they like and know. Pizza is a bit expensive in China as you only get it from restaurants, also serving starters and deserts, not some pizzerias that only make pizzas. After making one pizza at home, all of the other things I try to make such as omelet, pies or pasta dishes in the oven are pizza in the eyes of the Chinese family. On the other hand when I made a pie, the only thing left was the crust as they just ate the filling. At least I know that next time I have to serve them in order to end up with a decent piece of the meal. The other thing I think is weird is that bread and buns are the same thing. Bread in bakers is mostly sweet, and as a family member wanted to bake some bread he ended up with a cake. But then again when I made some mudcake, the family thought it was bread and offered it to me in the morning as breakfast.