Wednesday, March 25

Lounas terassilla

The starter could either be a soup or some seafood
Potatoes and chicken is something I haven\t eaten in a long time

Kävelykierroksen jälkeen kuusi meistä jatkoi matkaan yhdessä lounaalle. Pieni ravintola löytyi vähän matkan päästä ja jäimme ulos terassille syömään. Kaikki valitsivat lounas menun, johon kuului joko kaksi annosta hintaan 98 (15e) tai kolme hintaan 108 (16,50e). Olin ainut joka otti kolme annosta, sillä siihen kuului jälkiruoka, ja totta kai mikäli jälkiruoka maksaa vain puolitoista euroa enemmän, niin kyllä sen pitää ostaa. Saimme alkupala keitot melko nopeasti vaikka meidän tultua paikalle terassi täyttyi nopeasti. Porkkanakeitto oli hyvää ja lisukkeena oli lämpimiä patonkipaloja. Tämän takia kai pääruoalla kesti melko pitkään, ja monet parit, jotka olivat tulleet meidän ryhmän jälkeen, olivat saaneet jo kaikki ateriansa. Pääruokana melkeinpä kaikilla oli kanaa ja perunaa. Joillakin jäi kanasta osa syömättä, sillä ei ne mitään parhaimpia kanafileitä olleet. Itse olen niin tottunut syömään vaikka mitä ihme lihaosia kotona Kiinassa, että kaikki liha, missä ei ole luita on syötävää. Minut on jopa pikkuhiljaa totuteltu syömään luisia lihanpaloja ruokapöydässä, sen jälkeen kun olen jättänyt lukuisat liha-ateriat koskematta.. Olin siis ainut joka oli tilannut jälkiruoan, ja arvata voi, että silläkin kesti. Kaikki olivat jo valmiit ja kolme olivat jo jatkamassa matkaan kunnes jälkiruoka viimein saapui. Hotkin sen samalla alas kun laskua maksettiin. Jälkiruokaan kuului kolme pientä annosta, vanilja-vanukas, leivos ja mango-kakkupala.

                                                                                                                                                                  


After the walking tour some of us went out for lunch. We found a small place with a great terrace. We arrived just before lunch time, so in just a couple of minutes the terrace was full. We all chose the lunch menu including either two dishes for 98rmb or three for 108. Everybody else stuck with the two set menu, except for me, who also wanted the dessert. Why not take dessert when it only costs 10rmb more? Few places have such cheap desserts. The starter was a carrot soup that was pretty good. The main on the other hand was chicken and potatoes. Some didn’t finish all of the chicken as it wasn’t the best files and had some weird parts included, I didn’t notice and ate up everything. After eating weird meat dishes every day cooked by a Chinese uncle at home, I have got used to eating meat with bones that you just casually spit out on the middle of the dinner table. Getting the main took some while, but waiting for my dessert when everybody else had finished was painful. Luckily I ate it up at the same time as the rest were paying the bill, so nobody had to suffer with me and wait for me to finish my meal.