Wednesday, March 11

Leipomot

This is how most bakers display their products 
A new year special, formed as a goat
Inside a baker in Anqing
A shop only selling Puffs

 Leipomoja löytyy kaikkialta, mutta vaikeata on löytää paikka, mistä saa oikeasti hyviä leipiä tai leivonnaisia. Niin kuin aikaisemmin tuli mainittua, suurin osa leivistä ovat makeita. Niistä on yritetty tehdä suolaisia lisäämällä makkaraa tai pekonia, mutta se mikä pilaa koko leivän on päälle pistetty makea majoneesi. Aina välillä löytää jotain normaalimpaa, kuten Paris Baguette -leipomon valkosipuli patongit. Makeita leivonnaisia löytyy helpommin. Laskiaispullan tapainen leivonnainen löytyy BreadTalkista ja Shanghain uusin hullutus Puff löytyy Touch Bread -leipomosta. Puffeija voi ostaa myös liikkeistä, jotka ainoastaan myyvät näitä sisältä pehmeitä ja ulkoa rapeita pallukoita. Sisälle lisätään joko kermaa tai jäätelöä. Paras Puff on ollut yhdistettynä mansikan ja keksin makuisella kermalla.

Minulla on joitain leipomoita, josta aina löydän syötävää, kun toisaalla on joitain, jonne en mielelläni mene. Suurin osa valikoimasta on suunniteltu kiinalaisille, joten kaikkia ihme leipiä ei aina uskalla koskea. Leipomoissa siis otetaan itse tarjotin, ohut paperi suojaamaan tarjotinta ja ottimet. Sitten itse otetaan leivät hyllyköiltä. Tämä toimii hyvin ja tuntuu todella hygieeniseltä. Kassa sitten paketoi kaikki leivät erillisiin pieniin pusseihin, mikä taas on melko huono juttu luonnolle. Kaikista leipomoista voi ostaa myös juotavaa. Jepson's poisti menuultaan todella hyvän kaakaojuoman, mutta onneksi olen löytänyt paremman sitruunateen toisesta paikasta. Olen myös lukenut, että vaikka kaikissa paikoissa voi nähdä näyteikkunasta leipojat töissä, niin he eivät leivo mitään alusta loppuun, vaan käyttävät pakasteita.

                                                                                                                                                                  

There are bakers everywhere in Shanghai. The hard part is finding any with good bread. Most bread found in China is pretty sweet, something I'm not that used to. Most times these sweet breads have bacon or ham added to eat and on top of that some sweet mayonnaise is added on top that just makes the whole thing horrible. Of course after trying some bad and some good stuff I have found that the most normal bread can be bought at Paris Baguette. Sadly they have changed their menu and some of the good stuff is gone. It is easier to find some sweet pastries, cakes on the other hand taste pretty good everywhere. The newest food trend seems to be the Puff. A crunchy on the outside and soft on the inside ball that is filled with cream or ice cream. There are even stores just selling these Puffs in the city. 

Most of the breads and pastries found in the bakeries are aimed at the Chinese customer, so for most part I haven't wanted to try some of the weird stuff. The bakers I mostly go to are Touch Bread, Jepson's and Bread Talk. There are some places that I yet want to try out as I also know there is a small baker selling Finnish style pastries. The bakers all have the same system, where you get a tray at the entrance, put a sheet of paper on it and take your own servers. This is pretty hygienic and works fine if there isn't too many people in the bakery. I should also add that most of them are cafe like with warm and cold drinks on the menu. They also never make the bread themselves at the actual location as all of these are franchises.