Friday, September 13

Ukkostaa


Ensimmäisen viikon viimeinen koulupäivä alkoi tänään. Lähdin aamulla Financial Markets tunnille, jonka piti olla osa tanskalaisten kursseja. Paikalla oli kumminkin vain kaksi muuta vaihto-oppilasta minun lisäksi ja loput olivat kiinalaisia. Tunti olisi voinut olla hyvä, jos opettaja ei aina välillä olisi unohtanut, että kaikki ei osaa kiinaa. Välillä opettaja puhui yli puolituntia ainoastaan kiinan kielellä ja kysyessäni vierustoverilta, että mistä opettaja puhuu hän sanoi, että opettaja kertoo millainen koe ja ryhmätyö kurssilla tulee olemaan. Nähtävästi se ei ollut tärkeää tietoa muille, kuin kiinalaisille. Iltapäivällä tulen menemään Organization Behavior tunnille, jonka myös pitäisi olla tanskalaisille tarkoitettu. Tunti oli kuitenkin tähän saakka kaikista oudoin. Opettaja näytti kiinalaisen videoklipin transusta, joka osallistui jonkin laiseen deittiohjelmaan. Videon jälkeen opettaja kysyi, että mitä mieltä olimme tästä transusta… opettajan jutut jatkoivat samaan malliin kun hän kertoi, että saa itse valita onko mies vai nainen, vai haluuko olla molemmat, vaikka se voisi olla vähän hankalaa… Opettaja päästi meidät lopulta tuntia aikaisemmin kotiin. Vähän mietityttää menenkö hänen tunnilleen uudestaan.

Viimeisellä tunnilla oli yllättäen yksi tanskalainen tyttö, joka hetken juttelun jälkeen kysyi jos haluan tulla mukaan kun hän lähtee porukan kassa ulos. Tästä illasta ei viel tullut mitään koska melkoinen ukkosmyrsky on juuri etenemässä Shanghain yli. Näyttää jännältä kun taivas on enemmän kellertävä eikä tummansininen niin kuin Suomessa. Salamatkin iskevät aika nopeaan tahtiin ja jyrähdys kuuluu aivan yläpuoleltani. Suomen viime kesän kovin ukkosmyrsky ei ole tähän mitään verrattuna. Ainoa ihme juttu on, että ulkona ei aluksi satanut yhtään, vaan sateet alkoivat puolituntia myöhemmin.  

                     ☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★

Finally the first school week is over. Today I had Financial Markets in the morning. Most of the time it seemed like the teacher had forgotten that there were international students in the class, since she just went on and on speaking Chinese for as long as half an hour. In the afternoon I went to the Organization Behavior class. The teacher of this class seemed at bit weird when he showed us a clip of some dating program with a man dressed as a woman. After the video he asked what we thought about that man and he even asked a Danish girl if she could think about dating a man like this… The teacher continued by telling that everybody has the right to choose if they want to be a woman or a man, or both. I have to consider going to this class again, although he let us go home one hour earlier.

I’m thankful that he let us leave earlier, since right now here is a thunderstorm over Shanghai. There is lightning everywhere and the thunder is so loud.  Now it has even started pouring down, so students wanting to go home now in this storm will face a problem.