Sunday, September 22

Netti





Nettin nopeus ja toimivuus vaihtelee täällä päivittäin. En ole päässyt nettiin neljään päivään, mutta onneksi tänään yksi oppilaista teki kännykkästäni hotspotin, joten pääsin taas nettiin. Saa nähdä kauan tämä nettilakko kestää, sillä moni on jo hermostunut kun ei pääse tekemään mitään. Heti alkuun kun asuin kaupungin hotelissa, nettiä ei löytynyt mistään. Nyt asuessani koulunalueella asia ei ole muuttunut paremmaksi, sillä täällä uskoisi netin toimivan, mutta ei. Alussa sain ladattua monta kuvaa kerralla blogiin parissa minuutissa, nyt yhden kuvan lataaminen kestää yli kymmenen minuuttia. Lauantaina mikään sivu ei ladannut huoneessa olleessani, joten päätin mennä lobbyn istumaan, missä wifin kuuluisi toimia. Ei netti sielläkään toiminut, toivottavasti tämä on vain väliaikaista.

Netistä ylipäänsä vähän tietoa: Melkein joka toinen sivu ei toimi täällä, joten pieniä oikoteitä käyttäen moni pääsee haluamilleen sivuilleen. Monet maksavat tästä lystistä, mutta minun ei onneksi sitä tarvitse tehdä saadessani apua tämän ongelman kanssa jo Suomessa. Ostaessani Kiinalaisen China Mobile liittymän pystyn käymään netissä myös puhelimen kautta, mikä on onni, sillä esim skypeä joudun käyttämään puhelimessa aina silloin tällöin kun ei sähköposteihin pääse sisään.

                                                          ☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆

I use Internet on both my phone and computer. The connection has been mostly fine, but having internet on the phone is a must, since you can’t count on the computer all the time. The phone internet is good when navigating in the city by foot or in taxis.


I got internet access at my room as well as wifi in the hotel lobby. As an exchange student I’m still waiting to get the student number and password to get into the school network system.