Monday, January 20

Korealainen BBQ


Tänään kiinalainen ystävä tuli opastamaan minua Taobaon käytössä. Sivusto on kuin Ebay, eli nettikaupasta saa kaiken ostettua helposti ja halvalla. Tietenkin koneelleni piti ensin ladata ohjelma, jotta hän voisi kiinaksi kirjoittaa. Seuraavaksi minulle piti ladata ohjelma, että voin hiirellä mennä jonkun kiinalaisen sanan päälle ja ohjelma heti kääntää sanan ruudulle. Tämän jälkeen hän teki minulle sivustolle käyttäjätilin. Ja koska minulla ei ole kiinalaista luottokorttia hän vielä näytti minulle miten voin valita tuotteen ja sitten lähettää hänelle viestin, jotta hän maksaa ostokseni. Eli sitten taas ensi kerralla kun tapaamme maksan hänelle velkani. Tuote siis tulee minulle vaikka hän sen maksaa, eli melko hyvä systeemi.

Tämän jälkeen lähdimme Baolong kauppakeskukseen, eli paikkaan jossa uusi Carrefour sijaitsee. Menimme ensin väärän suuntaan, kun hän ei muistanut missä kauppakeskus sijaitsee ja minä en oikein ollut varma minne hän halusi mennä. Löydettyämme perille menimme bbq-ravintolaaan syömään. Heti ovesta sisään päästyä, ensimmäiseksi vastaan tuli kaikki ruoat. On se vähän outoa, kun ensiksi pitää mennä ruoka-valikoiman ohi pöytään, ja sitten palata eteiseen hakemaan mitä haluaa syödä. Eli koska ravintola oli korealainen bbq-paikka, saa itse ottaa lautasen ja kasata siihen raakoja lihoja, joita itse pöydässään paistaa. Pöydässä oli myös hotpot, eli samalla sai vihanneksia keitettyä. Alkupalaksi oli jopa susia tarjolla. Olin kuin pieni lapsi ja kysyin kiinalaiselta koko ajan mikä tämä on ja mikä tuo on ja hän yritti parhaansa mukaan selittää minulle mitä ihmeellisen näköiset lihat, pallerot ja tofut olivat. Tämä lisäksi sai itse käydä hakemassa juotavaa ja eri kastikkeita pöytäänsä. Kaikki mitä söin oli todella hyvää, vaikka oli se vähän vaikeata, kun lihat kypsyivät todella nopeasti, samalla kun hotpot ei edes vielä kiehunut. Olisin vielä halunnut kokeilla jälkiruokakakkuja, mutta ollessamme melkein valmiita tarjoilija tuli sanomaan, että aikamme loppui. Tietenkin tällainen käytäntö on hyvä paikassa, jossa voi syödä niin paljon kuin jaksaa, mutta mikäli olisin aikarajoituksesta tiennyt olisin käynyt kakut aikaisemmin hakemassa.  

                                  ☆★☆★☆★☆★☆★

 One of my Chinese friends came today to show me how Taobao is used. It is a site like Ebay, from which I can buy stuff cheap and easily. He had to start by downloading a program so he could type in Chinese on my computer. After this he even got me a program so that I can by putting the mouse over a Chinese word on the screen, and the program will translate it for me. After this I got an account on Taobao and since I don't have an Chinese credit card, he showed me how I could choose a product and instead of paying straight away I could send him a message to pay it for me. The next time we meet I will pay him back. Not maybe the most convenient way, but really nice of him to help me in this way. 

After the usage of Taobao was clear to me we went to Baolong shopping mall to eat. Baolong is the place with the new Carrefour, and we went to a Korean BBQ restaurant there. The first thing there is when you get inside the restaurant is the food. I found it a bit weird to have to walk through this space first to get to the tables. In BBQ restaurants you first go and choose from different meets what you want to fry yourself at your table. There was also a hotpot at every table in which to cook vegetables and nudles. I was like a kid asking the Chinese what everything was, since the raw meet, tofu and other stuff looked so weird. He tried his best to explain to me. After we got our meet to fry and vegetables to boil, you could also choose from different sauces and drinks. The food was really good but it was a bit hard to prepare the food since the meet got ready really fast as the vegetables took forever to boil. I would have still wanted to try some desserts, but a waiter came and told us our time was up so we had to leave before I got a chance to try Korean cakes.