Monday, January 6

Kiinalaisten kanssa samoilla tunneilla

Danish Financial Markets teacher

Loput kolme ainetta oli jaettu joko kaikille tarkoitettuihin tunteihin tai sitten ”Danish courses”, eli meillä oli jossain vaiheessa Tanskalainen opettaja opettamassa pari viikkoa. International Accounting kurssilla olin ainoa ulkomaalainen, mutta opettaja kumminkin puhui Englantia melkeinpä koko ajan. Opettaja oli yksi parhaimpia, vaikka hän oli vanha ja kiinalainen ystävä oli kommentoinut, ettei kukaan ymmärrä hänen puheestaan mitään. Opettaja tuli usein kysymään miten minulla menee ja ymmärränkö mistä hän puhuu. Alussa istuin luokan etu-osassa yksin, ja opettaja tuli kysymään, jos haluan tutustuu muihin oppilaihin. Siitä päivästä eteenpäin istuin kolmen kiinalaisen tytön kanssa, joka tunti. Kiinalaisten tunneilla harva viittaa opettajan kysyessä kysymyksen, vaan sen sijaan hän ottaa luokkanimilistan ja valitsee jonkun nimen. Oppilas, jonka nimi sanotaan, nousee seisomaan vastatakseen. Tässä luokassa kumminkin kukaan ei koskaan osannut vastata hänen kysymyksiin vaikkakin ne olivat kuinka helppoja tahansa. Monessa luokassa opettajat puhuivat mikrofooneihin, jotta myös takana istuvat kuulisivat. 

Financial Markets ja Organization Behavior tunneilla meillä oli tanskalaiset opettajat pari viikkoa, ja loput ajasta opettajina oli kiinalaiset. Näillä tunneilla vaihto-oppilaita oli 2-3 ja loput luokasta oli kiinalaisia. Financial Markets opettajasta en aluksi kauheasti pitänyt, sillä puolet tunneista meni aina kiinaa kuunnellen. Opettaja oli minulle mukava, ja kun en saanut kirjaa hankittua, hän lainasi sen minulle syksyn ajaksi. Kaikille tunneille pitää ottaa kirja mukana joka ikinen kerta, jotta voimme sieltä jotain tuntien aikana lukea, jos opettaja jotain kysyy. Tanskalainen opettaja, joka opetti Financial Marketissa, oli kiinalaisten opettajien vastakohta. Hän puhu melko kovaa, käveli luokassa katsellen mitä kaikki tekivät, ja esim. jos joku tekstaili hän meni ottamaan kännykän lukeakseen mitä oli teikeillään. Jos joku tuli myöhässä hän antoi paheksuvan ilmeen ja meni oppilaille, joilla ei ollut kirjoja tai vihkoja mukana, kysymään mitä he tunneilla tekivät. Hän myös odotti kaikkien kirjoittavan mustiin kaiken mitä hän taululle tuhersi. Hän oli ihan mukava minulle ja juttelimme tunnin jälkeen, mutta uskon kiinalaisten pelkäävän hänen opetus-tapaansa.

Organization Behavior tunneille ei tarvinnut tulla, joten tanskalaisen opettajan tunneille, kukaan ei ilmestynyt, vaan kerran hän oli tunnilla yksin. Hän myös tykkäsi ryhmätöistä ja esitelmien pitämisestä, joten ei ihme etteivät kiinalaiset paikalle tulleet. Kiinalainen OB opettaja oli ihan omaa luokkaansa. Hän oli ihan yli-innokas kyselemään minulta ja tanskalaiselta tytöltä mitä mieltä me olimme eri asioista. Ja aiheet eivät vain koskeneet OBta vaan hän kyseli myös mitä minä tykkään viikonloppuisin tehdä ja miten paljon tanskalainen polttaa tupakkaa vaan antaakseen pari esimerkkiä hänen käyttäytymisistään. Myös jos meillä oli kotitehtäviä, minä jouduin ne ääneen lukemaan. Opettaja oli ihan hauska, mutta se vaan ärsytti kuinka hän aina halusi minun vastaavan kaikkeen, ja kyllä hänkin minulle kirjansa lainasi kun en sitä saanut ostettua. OB opettaja oli myös melko rento ja päästi meidät kotiin usein etuaikaan.  

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★

The three other classes I had this autumn were either classes for all students or then they were called Danish courses, which meant that a Danish teacher taught us for a couple of weeks. In International Accounting I was the only foreign student. The teacher still talked mostly in English, which was nice for me. The teacher was a bit older, but his classes were good, even though one Chinese had told me that they didn't understand what he said. The teacher even liked asking me how I was doing in class and he introduced me to some girls in the class so I wouldn't need to sit alone. In the Chinese courses nobody answers when the teacher asks a question. Instead the teacher has to take the class name list to ask somebody directly. Student has to stand up to answer and in this class nobody ever knew the answers to his questions. Also in some of the classes, including this one, the teacher used a microphone so that also the students in the back would here. In the Chinese classes there were around 40-50 students.

At first I didn't like my Financial Markets teacher, since she talked a lot in Chinese. But she was nice and she even got me the course book. In her class students came and went as they pleased. Most of them had their lunch or breakfast with them to class. The Danish teacher we had in this course was a bit more strict. For the second class he gave us the following instructions: students who arrive without a book will have 15min to go back to the dormitory and get their books, everybody have to take notes, and nobody should be late. Of course most Chinese student were afraid of him, so as only half of the class showed up, students had to start calling their friends to come to class as fast as possible. He was even intimidating for me and I was afraid he would snatch my phone, as I was chatting on it in the back of class. Actually this class had the best internet connection, so I think I was one the phone every time I had this class. 

The organization Behavior Danish teacher wasn't as direct, but he liked the students to participate in group exercises or presentations, which scared the class away. Once nobody showed up for his class and on the last time only three of us exchange students came. The Chinese OB teacher was really one of a kind. He was overly interested in me and the Danish girl, so we had to answer all his questions. If we had homework I was the only one who had to read the answer aloud. The teacher was nice and fun, but it was a bit irritating since I always knew he would ask me everything. He was one of the most relaxed ones and let us go home early lots of times.