Friday, February 13

Medusaa ja kilpikonnaa



A whole chicken on the left and some turtle on the right, not the most appetizing setting 

Firman uuden vuoden juhlissa osallistuimme myös heidän juhlaillalliseen. Kaikki istuivat noin kahdentoista hengen pöydissä, mutta onneksi meidän pöydässä oli vain noin yhdeksän henkilöä, sillä kameramiehet kävivät syömässä aina kuvauskeikkojen välissä. Olin odotellut illallisen alkamista jo kello kolmesta asti, sillä siihen aikaan pöydät katettiin. Ruokailu alkoi vasta pari kolme tuntia myöhemmin. Alkuruokia oli kahdeksan kappaletta, joista länsimaalinen salaatti ja meduusan palasia. Olen aikaisemminkin syönyt kiinassa meduusaa, tietämättä mitä se on. Pääruokia oli noin kymmenen joista suurin osa oli lihaa, jossa oli sen verran paljon luunpalasia, että itsellä on vaikeuksia syödä liha ja sylkäistä luut pois. Eksotiikkaa pöytään toi kokonainen kana sekä kilpikonna. Kilpikonna on kallis annos, joten olihan sitä pakko kokeilla kun oli mahdollisuus. Kilpikonnan liha oli melko kumimainen ja ei mitenkään erikoisen hyvää. Jälkiruokakaan ei ollut mitään herkkua, vaan ihan vain makeata keittoa ja hedelmä paloja.

                                                                                                                                                                   


During the company New Year party we participated in their dinner as well. The dinner consisted of twenty dishes and everybody sat in tables with about twelve people. Luckily we had only some nine people at our table, so it was easier to spin the lazy Susan when there aren’t that many people. The chilled dishes consisted of pretty basic Chinese food, but the ones I liked were a Western style salad and jellyfish. I have actually eaten jellyfish before without knowing what it is. All the pork dishes have so many bones in them that it is a bit complicated to eat, but so is the shrimp with the shell attached as well. People just put it in their mouth at ones and spit out the hard parts. The most exotic part of the dinner was steamed turtle. I didn’t know what the dish was at first, but since I was told it is a delicacy and expensive dish I had to give it a try. The meat was a bit rubbery and something I probably won’t be looking forward eating again. Before dessert there was still some soup and noodles, and the dessert consisted of sweet soup and some fruit.