|
Dish from Family Mart that I have eaten once almost every week at work |
|
A normal set of food in the canteen |
|
Some food I ordered together with other colleges |
|
Rice mixed with vegetables is quite good |
|
Cucumber with egg, noodles, seaweed soup and rice costs 7rmb |
|
One of the places to eat at in the company |
|
Sometimes the skyscrapers in Lujiazui can be seen from the the dining room |
Työpaikkaruokalan ruoka
ei monen kiinalaisen mukaan ole hyvää, mutta mielestäni se on suhteellisen
normaalia kiinalaista ruokaa. Ruokala sijaitsee rakennuskompleksin alimmassa
kerroksessa, ja jos sinne ei ajoissa mene, voi olla, ettei tarjolla ole paljon
mitään jäljellä. Tasan kello 12 hyökkään kohti hissejä, jotta ehdin ennen kun
tuhat muuta rakennuksessa olevaa työntekijää menee ruokatauolle. Joskus käy
onni, ja jonossa ei ole ketään, kun taas toisaalla voi olla viitisen kymmentä
ihmistä edessä.
Tarjolla on päivittäin
kolme-neljä liha tai kala annosta ja kahdeksan vihannes annosta. Valitsen aina
vihannesannokset, sillä liha-annokset ovat sen verran epäilyttävän näköisiä.
Lisäksi mikäli tarjolla on riisiä sekoitettuna lihan ja vihannesten kanssa, valitsen
sen, mutta muuten otan kulhon tavallista riisiä. Lisäksi joka päivä tarjolla on
keittoa. Maku vaihtelee, mutta eipä niitä ole viittä makua enempää. Tarjolla
olevat annokset vaihtelevat, mutta loppujen lopuksi, mikäli siellä kävisi
päivittäin syömässä, huomaa, ettei paljon vaihtoehtoja löydy.
Tämän takia käyn usein
kahdesti viikossa ostamassa valmisannoksia Family Mart kaupasta. Family Martin
vaihtoehdot ovat aika suppeat, sillä liike ei usein vaihda valikoimaa. Olen jo
parisen kuukautta syönyt heidän kana ja curry annoksia, ja kohta niitä ei enää jaksa.
Family Martissa annos maksaa noin kaksi euroa kun taas ruokalassa annos on noin
euron hintainen riippuen mitä annoksia valitsee. Työpaikalla on kaksi
taukohuonetta, jossa on jääkapit ja mikrot. Tilavat ja valoisat huoneet, jossa
suuri osa työntekijöistä päivittäin syö. Sanoisin, että kolmas osa syö
työpaikalla, kolmas osa ruokalassa ja kolmas osa menee jonnekin ravintolaan.
Olen silloin tällöin työkavereiden kanssa yhdessä tilannut ruokaa, mutta se ei
monesti ole ollut mitään herkkua.
The
food in the canteen at work is something most of the Chinese don’t like. I, however,
find it quite ok. I usually go to the canteen some two times a week. If I don’t
get there exactly at 12 o’clock when the break starts, there might not be many
dishes left. The building complex has so many companies, that when I get down
from the seventh floor, there might already be a queue of 100 people in front
of me. When I’m lucky, there is nobody queuing.
There
are always 3-4 meat dishes ranging from fish to chicken and beef. I avoid
these, as they look too suspicious and opt for two of the eight vegetable
dishes instead. If there is any rice mixed with meat or vegetables, I will
choose it, but otherwise I ate plain rice. I also take a bowl of soup and the flavors
differ somewhat. Overall the food doesn’t change a lot, so that is why I don’t
go there every day.
Instead
I go twice every week to Family Mart and buy some dishes before going to work.
The dishes in Family Mart cost double the price of what I pay in the canteen
and I have eaten their chicken and curry dishes way too often now. Sometimes I order together with colleges food,
but it isn’t that good, so I stick to Family Mart or the canteen.