Monday, October 19

Työpaikkaruokaa

Dish from Family Mart that I have eaten once almost every week at work

A normal set of food in the canteen

Some food I ordered together with other colleges

Rice mixed with vegetables is quite good

Cucumber with egg, noodles, seaweed soup and rice costs 7rmb

One of the places to eat at in the company 

Sometimes the skyscrapers in Lujiazui can be seen from the the dining room
Työpaikkaruokalan ruoka ei monen kiinalaisen mukaan ole hyvää, mutta mielestäni se on suhteellisen normaalia kiinalaista ruokaa. Ruokala sijaitsee rakennuskompleksin alimmassa kerroksessa, ja jos sinne ei ajoissa mene, voi olla, ettei tarjolla ole paljon mitään jäljellä. Tasan kello 12 hyökkään kohti hissejä, jotta ehdin ennen kun tuhat muuta rakennuksessa olevaa työntekijää menee ruokatauolle. Joskus käy onni, ja jonossa ei ole ketään, kun taas toisaalla voi olla viitisen kymmentä ihmistä edessä.

Tarjolla on päivittäin kolme-neljä liha tai kala annosta ja kahdeksan vihannes annosta. Valitsen aina vihannesannokset, sillä liha-annokset ovat sen verran epäilyttävän näköisiä. Lisäksi mikäli tarjolla on riisiä sekoitettuna lihan ja vihannesten kanssa, valitsen sen, mutta muuten otan kulhon tavallista riisiä. Lisäksi joka päivä tarjolla on keittoa. Maku vaihtelee, mutta eipä niitä ole viittä makua enempää. Tarjolla olevat annokset vaihtelevat, mutta loppujen lopuksi, mikäli siellä kävisi päivittäin syömässä, huomaa, ettei paljon vaihtoehtoja löydy.


Tämän takia käyn usein kahdesti viikossa ostamassa valmisannoksia Family Mart kaupasta. Family Martin vaihtoehdot ovat aika suppeat, sillä liike ei usein vaihda valikoimaa. Olen jo parisen kuukautta syönyt heidän kana ja curry annoksia, ja kohta niitä ei enää jaksa. Family Martissa annos maksaa noin kaksi euroa kun taas ruokalassa annos on noin euron hintainen riippuen mitä annoksia valitsee. Työpaikalla on kaksi taukohuonetta, jossa on jääkapit ja mikrot. Tilavat ja valoisat huoneet, jossa suuri osa työntekijöistä päivittäin syö. Sanoisin, että kolmas osa syö työpaikalla, kolmas osa ruokalassa ja kolmas osa menee jonnekin ravintolaan. Olen silloin tällöin työkavereiden kanssa yhdessä tilannut ruokaa, mutta se ei monesti ole ollut mitään herkkua. 

                                                                                                                                                              

The food in the canteen at work is something most of the Chinese don’t like. I, however, find it quite ok. I usually go to the canteen some two times a week. If I don’t get there exactly at 12 o’clock when the break starts, there might not be many dishes left. The building complex has so many companies, that when I get down from the seventh floor, there might already be a queue of 100 people in front of me. When I’m lucky, there is nobody queuing.

There are always 3-4 meat dishes ranging from fish to chicken and beef. I avoid these, as they look too suspicious and opt for two of the eight vegetable dishes instead. If there is any rice mixed with meat or vegetables, I will choose it, but otherwise I ate plain rice. I also take a bowl of soup and the flavors differ somewhat. Overall the food doesn’t change a lot, so that is why I don’t go there every day.

Instead I go twice every week to Family Mart and buy some dishes before going to work. The dishes in Family Mart cost double the price of what I pay in the canteen and I have eaten their chicken and curry dishes way too often now.  Sometimes I order together with colleges food, but it isn’t that good, so I stick to Family Mart or the canteen.