Sunday, October 18

Jiangnan kampus rekrytointi

Campus map from the university web site
The campus was built next to a lake


I really liked the plates in the restaurant at campus
This restaurant was nothing like the ones I had in Shanghai back when I studied at university

Parisen viikkoa sitten HR pomo kyseli olisinko kiinnostunut menemään kampus rekrytointi tapahtumaan. Tapahtuma pidettäisiin toisessa kaupungissa, Wuxissa, joka on noin 2-3 tunnin ajo matkan päässä. Sanoin suoraan, ettei minua kauheasti kiinnostanut, sillä tiesin, että se tuo minulle lisätöitä. Tämä ei HR pomoa hetkahtanut, vaan hän nauroi ja sanoi, että joudun silti tulemaan. Onneksi tarvitsin tehdä vain lyhyen powerpointin, jossa kerroin itsestäni ja työpaikan englanninkielen opettamisesta.

Työmatka tehtiin viime lauantaina, sillä Kiinalaiseen tapaan, mikäli meillä on lomaa, loma pitää korvata jollain tavalla, ja se tehdään tekemällä viikonloppuna töitä. Eli lauantaina tulin kymmeneksi töihin, ja yhdessä HR pomon ja HR assistentin kanssa lähdimme autolla kohti Wuxita. Matkalla pysähdyimme kerran, mutta muuten matka kesti vain noin parisen tuntia.

Saavuttuamme kampukselle, menimme suoraan syömään vaihto-oppilaiden ruokalaan. Paljon kiinalaisia ruokia oli tarjolla, ja ruoka oli hyvää. Saimme kaikki valita mitä halusimme syödä, ja työpaikka maksoi ruoista. Kampus oli valtava, eli ei mitään verrattuna mihin olin tottunut Shanghain kampuksella. Täältä löytyi pankki, puhelinliike, paljon ravintoloita, enemmän kuin 70 rakennusta. Tuntui kun olisin pienessä kaupungissa. Korkeakoulu tarjoaa 48 ohjelmaa, joihin kuului kirjallisuus, ekonomia, lääketiede, taide, laki ja paljon muita. Luin, että siellä olisi 30000 oppilasta!

Ruokailun jälkeen menimme tietotekniikka insinöörien koululle. Oppilas avasi meille ovet luentosaliin ja pistimme kaiken pystyyn ennen kun menimme tapaamaan yhtä opettajaa. Tämän jälkeen yksi oppilas näytti kampusta meille, mutta meillä ei ollut kovin paljon aikaa. Puoli neljältä luento alkoi, ja HR pomo pisti videon pyörimään ja otti minut mukaan tapaamaan muita opettajia. Hän kyseli oppilaiden työharjoittelu mahdollisuuksista.

Videon loputtua, HR pomo lyhyesti kertoi työpaikasta ja mitä he työharjoittelijoina oppisivat. Videossa ja puheessa oli paljon etuja, joita työpaikka ei tarjoa enää. Esim. matkoja ja urheilutapahtumia korostettiin, vaikka näitä ei ole pidetty pitkään aikaan. Esittelin nopeasti oman osani Englanniksi, ja enpä tiedä paljonko he oikeasti tajusivat. Koulu on kyllä sen verran laadukas, että uskoisin heidän oppineen melko hyvin Englantia.

Puheiden jälkeen oppilailla oli tunti aikaa vasta koekysymyksiin. Ensimmäinen osa oli loogista ajattelua ja toinen osa oli koodaamista. Paikalla oli noin 66 oppilasta. Kokeen palauttamisen yhteydessä, he antoivat CVnsä ja muita papereita, joista olisi rekrytoinnin kannalta hyötyä, kuten arvosanoja. Siivottuamme kaikki kamat kasaan, ajoimme kampuksen ravintolaan syömään illallista. 

Ravintola oli todella hieno ja söimme mm. erikoista tofua ja makeaa riisikeittoa. Ruoka oli herkullista ja syötyämme loppuun ajoimme takaisin Shanghaihin. Lähdimme Wuxista puoli seitsemän aikaan. HR tyttö jätettiin matkalla pois, ja HR pomo ajoi minut bussipysäkille työpaikan lähellä. Suureksi onnekseni, bussi ajoi auton perässä, joten minun ei tarvinnut odottaa. Onneksi ehdin bussiin, sillä HR pomo oli ihan pihalla, kun sanoin, että äkkiä pysähdy, kun bussi on jo pysäkillä. Kotona olin sitten vasta puoli kymmenen aikaan.

                                                                                                                                                         

Some weeks ago my HR boss asked if I would be interested in going to a campus recruitment event. I said no, but he just laughed and told me I had to come. Last Saturday we went to a university in Wuxi. You might wonder why on Saturday, but in China holidays are worked in on the weekends to compensate for the work time lost. I got to work at ten o’clock and together with the HR boss and his assistant we drove to Wuxi. The trip took some two hours and we made one break on the way.

When we arrived at the campus, we had lunch in the exchange student canteen. There were lots of Chinese dishes to choose from and the company paid for the meal. The campus was huge and they had their own bank and other shops that made it feel like a small town. There were at least 70 buildings, which isn’t weird as they had 30000 students!

The university has 17 schools and offers 48 undergraduate programs with 10 disciplines including engineering, science, literature, economics, management, law, medicine, agriculture, education and arts. We were here to recruit just technology engineers. We met with some teachers, walked around campus for a short while and then had a presentation for some 66 students that showed up. I presented myself and the English training program.

After the presentation, the students had one hour to answer an exam. The first part was logical thinking and the second part coding. The test was in English. When the finished they also handed in their CV and some additional material such as grades and if they had some recommendation letters. We ended at about half past four, and then we went to eat dinner.

The restaurant we went to was really nice and the food was great. We had some unusual tofu, salty noodles, sweet rice soup and some bread with meat. After we finished dinner we drove back to Shanghai which took about two hours again. The HR girl was dropped off on the way and I was driven to the bus station nearby the company. Luckily, the bus was behind us when I got off the car. I was home at half past nine, so quite late.