Sunday, November 22

Eurooppalaiset ruokamarkkinat

Dutch apple toffee pie
No one seemed to be interested in dutch cheese
The German stall
Some French bakery products

Pari viikkoa sitten sunnuntaina Shanghaissa juostiin maratonia. Itse emme kuitenkaan siellä olleet, sillä juoksu alkoi jo kuuden aikoihin, jotta keskustassa ei syntyisi ruuhkia. Puolita päivin ajoimme keskustaan, ja siellä ei mitään jälkiä maratonista näkynyt. Kävimme Bundilla pidetyissä Euroopan ruokamarkkinoilla. Paikalla oli noin kaksikymmentä kojua ja sekä ulkomaalaiset että kiinalaiset olivat maistelemassa eri ruokia harmaassa säässä. Ostimme ensiksi palan toffee-omenapiirakkaa Alankomaista. Sitten kokeiltiin Puolalaista makkaraa, joka maistui paljon paremmalta kun kaikki kiinan ihme makkarat, joita olen aikaisemmin maistanut. Lopuksi vielä vähän lihaa ja perunaa Ranskalaisessa paikassa. Loppuun vielä ostettiin vähän suklaata Itävallasta. 

                                                                                                                                                               

Shanghai marathon was held a couple of weeks ago on Sunday. On the same day we decided to go to the city. Luckily the marathon had ended early, so that there wouldn’t be problems with the traffic. We parked in one of the only free places we know of that is always free and walked to the southern part of the Bund. The European Food Market was located on the boardwalk. We started by eating some Dutch pie. After this we ate a Polish sausage. We still had space for some French beef and potatoes. In the end we bought some chocolate from Austria. The market was quite empty, but on the other hand it wasn’t the best weather and it had already been open for some weeks so no wonder it wasn’t packed with people. Quite a good mix of both Chinese and foreign people could be seen in the place.