M's very famous Pavolova was delicious |
The view over the river was great from the restaurants terrace |
They also had this great view over the Bund from the terrace as well as from the window |
If the weather would have been better, then we definitely would have sat outside |
Halusin viimeisinä
päivinä Shanghaissa käydä syömässä, jossain hienomassa ravintolassa. Valinta
oli M on the Bund ja Mr and Mrs Bundin välillä. Molemmat ovat kalliita ravintoloita,
jotka sijaitsevat Bundilla. Lopulta varasin pöydän M on the Bund –ravintolasta,
sillä heillä oli parempi viikonloppu brunssi menu. Brunssiin sisältyi joko
kaksi tai kolme ateriaa ja juoma. Valitsimme kolmen ruoka-annoksenmenun, sillä
halusin kerralla kokeilla niin paljon annoksia, kuin vain mahdollista.
Poikaystävän kanssa vaihdamme annoksia, jotta molemmat saavat kokeilla
erilaisia ruokia. Olin varannut pöydän jo pari viikkoa etukäteen, sillä en
tiennyt miten helpolla pöytiä sitten saa samana päivänä. Varaaminen oli virhe,
sillä minulla oli kuumetta sinä päivänä ja matkalla sinne olimme kääntymässä
kotiinpäin, kun en tiennyt pystynkö mennä syömään. Emme kuitenkaan saaneet
puhelimitse ravintolaa kiinni, joten päätimme lopulta mennä sinne, kun ei
varausta saanut peruttua.
Saavuttuamme ravintolaan,
se ei ollut vielä ovia avannut, joten jouduimme odottamaan odotustilassa monen
länsimaalaisen kanssa. Ravintola ei taida olla kovin suosittu kiinalaisten
kesken, sillä paikka tarjoaa eurooppalaista ja Lähi-idän ruokia. Brunssi menu
oli kattava, ja sisälsi alkupaloja, pääruoan ja jälkiruokia. Lisäksi otin
hintaan kuuluvan Bloody Maryn, joka jäi juomatta, sillä tabascoo oli lisätty
sen verran paljon, että tulista juomaa kukaan meistä ei saanut juotua. Saimme
ensiksi korillisen lämpimiä leipiä, jonka jälkeen alkupalat saapuivat. Sain
tilata meidän molempien annokset, sillä minä sentään kaiken maksoin, ja
kokeilimme mustikka pannukakkuja ja graavilohta, jonka alle oli kasattu kermaiset
tilliperunat. Annosten koot olivat juuri sopivat, eli eivät liian pienet,
vaikka ehkä jonkin verran simppelit annokset, joten paljon kuvia ei tullut
otettua. Pääruoaksi otin jauhettupihvi, joka oli kasattu kahvikupin muotoiseksi
keskelle lautasta. Paljon siis pihviä ei ollut, ja ranskalaiset olivat erikseen
lisukkeina. Oma pääruokani oli kolme erilaista Tanskalaista voileipää. Yhdessä
oli katkarapua, toisessa kaviaaria ja kolmannessa pihviä. Eivät sinänsä mitään
erikoisia, mutta raaka-aineiden laatu oli varmasti loistava. Varmasti
poikaystävän suureksi iloksi en pystynyt paljon syömään, joten hän sai melkein
koko pääruoan itselleen.
Jälkiruoka oli brunssin
kohokohta. Tilasin jonkin piirakan ja itselleni ravintolan kuuluisan
marenkikakun. Oma jälkiruokani ole sen verran hyvä, että sinne kannattaa vain
mennä jälkiruokaa syömään jatkossa. Jälkiruoan mukana tarjottiin teetä, ja
saimme molemmat omat kannumme ja todella ihanat teekupit. Olisin varmasti kupit
ostanut itselleni, mikäli hinta ei olisi ollut yli neljäkymmentä euroa, sillä
ne olivat sen verran hienot. Suosittelen viikonloppubrunssia, sillä siinä sai
kokeiltua niin monta annosta paljon halvemmalla, kun mitä tulisi maksamaan, jos
niitä söisi illallisena.
☆★☆★☆★☆★☆★
I had in advance planned on going somewhere
nice to eat during the last days of my stay in Shanghai. My decision on where
to go came between M on the Bund and Mr & Mrs Bund. Both ones are good as well
as have pricey menus and are located on the Bund. I ended up reserving a table at M
on the Bund as they had a better brunch menu. Going to the restaurant for a
lunch or dinner would have been way over my budget, but the weekend brunch
seemed like the best option. The brunch included two or three courses and
a drink. We went for the three course menu, since I wanted to try as many
dishes as possible, and we use to switch dishes with my boyfriend. I had
booked a table in advance as I wasn’t sure on how easy it would be to get a
table on the same day. The decision to book a table wasn’t the best, as I got
sick the day before and had a fever when we went there to eat. On the way there
we were almost on our way to go back home, since I didn’t feel well, but as we
didn’t reach the restaurant by phone, we decided to go there as we couldn’t
back out the reservation.
As we arrived at the restaurant, which was
closed until the brunch started, we had to wait together with lots of westerners
for the doors to open. Not that many Chinese came to the brunch, which consisted
mostly of European and Middle Eastern dishes. The brunch menu had a good range
of starters, main courses and desserts to choose from. As a drink was included
I chose I Bloody Mary that we couldn’t finish as it was so spicy. The brunch
started off with a basket of bread. I was given the honor to choose all of our
dishes, which meant that we had as a starter Salmon Gravlax with creamy dill
potatoes and a sweet mustard sauce and a Blueberry Pancakes served with maple
syrup and red berry compote. The dishes were
just the perfect size, even though at first they might have looked small and
simple. Our main a Steak Tartare - hand chopped best fillet of beef, with all
the classic seasonings, crowned with an egg, was really small and didn’t look
like anything. It was just a cup sized piece of grounded meet, with some fries
on the side. The main I chose for myself was Danish Smørrebrød. The three pieces
of bread included Rejemad - A tower of plump shrimps with mayonnaise &
fresh dill, Æg & Kaviar - Soft boiled Eggs heaped with Lumpfish Roe and
fresh dill and Roastbeef Med Peberrod Creme - Roast Beef and Horseradish Cream
served with aspic, potato salad and crispy roasted onions. As I was sick I didn’t
taste too much of the food and my boyfriend had to finish it all.
The dessert was the highlight of the
brunch. I ordered a pie to my boyfriend and chose the famous Pavlova. The merengue
dessert was delicious and it would have been worth going there just for the
sake of that dessert. We were also given two cans of tea and the cups that we
drank from where so beautiful that I would have bought some if they weren’t
priced at about forty euros each. I will at least go back for the Pavlova and
maybe buy the cups, but since it is an expensive restaurant I’m sure I won’t be
able to eat there again in a while.