Kävimme viikko sitten
lähiostarin ravintolassa syömässä hotpottia. Oli vähän toisen lainen kun mihin
olen tottunut, sillä täällä kaikki sai oman kattilan, jonne lihat ja
vihannekset pistetään kiehumaan. Mietimme, että tästä ehkä saisi hyvän business
idean suomeen, mutta toisaalla en tiedä kuinka moni olisi valmis itse
keittämään ruokansa, kun saman voi tehdä kotona. Moni kiinalainen vaikutti
pitävän ravintolasta, sillä se oli melkein täynnä. Istuimme baaritiskimaisen
pöydän päädyssä ja molemmille annettiin kattilat, vihanneksia ja lihaa,
nuudelia ja kokista. Ainakin kun itse tekee ruokansa, näkee, että kaikki on
tuoretta. Keittiökin oli avonainen painottaakseen raaka-aineiden laatuun ja
puhtauteen. Annos maksoi noin 7 euroa, eli vähemmän kuin mitä normaalit monen
hengen hotpotit maksaa.
--------------------------
A
week ago we went to a restaurant in the mall nearby us that we haven’t been to
before. It was crowded, but we managed to get two seats at the end of a long bar
desk table. We both got our own pots, compared to normal hotpot restaurants
were you share one pot. In this case we could have different meat and
vegetables and also different spiciness and flavor in our hotpots when you don’t
need to share. The food in these kind of places are much cleaner and fresher
when you see everything before it is put into the pot. One pot including a
drink cost some 50rmb.