Monday, June 29

Gourmet Week & Blue Frog





Shanghaissa vietettiin kuukauden alussa Gourmet Week -ruokaviikkoa. Luulin jo että kyseessä oli vain ravintola viikot, mutta mukana oli siis ainoastaan vähän kalliimmat ja hienommat ravintolat keskustassa. Netin kautta piti varata pöytä, sillä mikäli ilman varausta menee, ei saa menusta halvempaa hintaa. Syy siis siihen, että oli pakko mennä edes yhteen ravintolaan tällä viikolla oli hinnat. Hinnat lounaasta tai illallisesta oli todella edulliset verrattuna normaaleihin hintoighin. Me kävimme Blue Frog –jenkkiravintolassa. Lounaaseen kuului salaatti tai keitto, juoma ja hampurilainen. Hampurilaiset jo maksoivat melkeinpä yksinään viisitoista euroa, mutta ennakkoon varatessa maksoin yhden hengen lounas setistä vähän yli kympin. Tarkoituksena oli vielä käydä MoCa –ravintolassa, mutta työhaastattelun takia en sinne ennättänyt mennä. Gourmet viikolla oli mukana kolmen eri luokan ravintoloita, ja lounaan ja illallisten hinnat olivat sen mukaan jaettu kolmeen hintaluokkaan. Blue Frog kuului siihen halvimpaan kategoriaan, mutta olisi ollut myös kiva kokeilla esim. Jade on the 36th, nyt kun halvemmalla olisi ollut lounas tarjolla.

                                                                                                                                                                  


In the beginning of June, Shanghai celebrated Gourmet Week. I thought it was just a restaurant week, but as the name says, only expensive and popular restaurants were part of this week. There was a list of about hundred restaurants that were divided into three categories depending on their price. I had to book in advance on their net page since otherwise you can’t get the cheaper price at the restaurant. I wanted to try at least one place, so we went to the Blue Frog, an American bar and restaurant. We got a soup and salad, two drinks and two gigantic hamburgers for 154rmb. Just one hamburger on the menu can cost over 80rmb. I would also have wanted to go to Moca, but my job interview was at the same time as I had the reservation to the restaurant, so in the end I had to skip it. The gourmet week had some great restaurants on their lists that I will try some other time.