Saturday, January 31

Itse tehty hampurilainen



Olimme tiistaina käyneet keskustan Jing An alueella länsimaalaisessa ruokakaupassa. Sieltä tuli ostettua naudanjauheliha ja Worcheshire kastiketta ym. Torstaina oli sitten luvassa hampurilaispäivä, joten aloitin aamulla taikinan teon. Itse asiassa jouduin parisen tuntia etsiä taikina reseptejä ennen kuin pääsin aloittamaan. Taikinaa tuli varmasti lähemmäs tunnin tehtyä, ennen kuin se sai jäädä itsekseen nousemaan. Taikinan piti nousta tunnista kahteen tuntiin, joten sillä aikaa kävimme Science and Technology markkinoilla ostoksilla. Palattuamme kotiin taikina piti jakaa pienempiin osiin ja jättää uunipelille lepäämään taas toiseksi tunniksi. Jauhelihasta muotoilin pihvit, paistettiin pekonin kanssa ja lisukkeina tuli salaatti ja tomaatti. Lopuksi tein kastikkeen ällöttävän makeasta majoneesista ja kitkerästä sinapista. Lopputulos oli loistava, vaikka olikin ensimmäinen kerta kun tein hampurilaiset alusta loppuun itse.

                                                                                                                                                                   


We had been planning for a while to make hamburgers at home. On Tuesday we went to Jing An and bought the ingredients needed such as the meat and Worcheshire sauce from a western style store. On Thursday morning I looked up recipes and started off with the dough. It had to set for a couple of hours, which meant that we had time to go shopping. When we got back home the dough needed another hour to rest after it was moved over to the baking tray, and after this we could finally put in the oven. I formed the burger beef from the minced meat and some seasoning. We added cheese, bacon, salad, tomato, ketchup and a mayonnaise-mustard sauce. The result was a great hamburger, even though this was the first time I did it from beginning to end.