Olimme tiistaina käyneet
keskustan Jing An alueella länsimaalaisessa ruokakaupassa. Sieltä tuli ostettua
naudanjauheliha ja Worcheshire kastiketta ym. Torstaina oli sitten luvassa
hampurilaispäivä, joten aloitin aamulla taikinan teon. Itse asiassa jouduin
parisen tuntia etsiä taikina reseptejä ennen kuin pääsin aloittamaan. Taikinaa
tuli varmasti lähemmäs tunnin tehtyä, ennen kuin se sai jäädä itsekseen
nousemaan. Taikinan piti nousta tunnista kahteen tuntiin, joten sillä aikaa
kävimme Science and Technology markkinoilla ostoksilla. Palattuamme kotiin
taikina piti jakaa pienempiin osiin ja jättää uunipelille lepäämään taas
toiseksi tunniksi. Jauhelihasta muotoilin pihvit, paistettiin pekonin kanssa ja
lisukkeina tuli salaatti ja tomaatti. Lopuksi tein kastikkeen ällöttävän
makeasta majoneesista ja kitkerästä sinapista. Lopputulos oli loistava, vaikka
olikin ensimmäinen kerta kun tein hampurilaiset alusta loppuun itse.
We
had been planning for a while to make hamburgers at home. On Tuesday we went to
Jing An and bought the ingredients needed such as the meat and Worcheshire
sauce from a western style store. On Thursday morning I looked up recipes and started
off with the dough. It had to set for a couple of hours, which meant that we
had time to go shopping. When we got back home the dough needed another hour to
rest after it was moved over to the baking tray, and after this we could
finally put in the oven. I formed the burger beef from the minced meat and some
seasoning. We added cheese, bacon, salad, tomato, ketchup and a mayonnaise-mustard
sauce. The result was a great hamburger, even though this was the first time I
did it from beginning to end.