Thursday, November 7

Ongelmia tietokoneen kanssa

Nonii nyt kun netti on toiminut ihan hyvin, kaikki nettisivut alkavat lakkoilla. Ensin hävisi Youtube, jota olin voinut ihan hyvin katsella tähän saakka. Nyt Bloggeri alkaa lakkoilla, joten toivottavasti löydän jonkun kikan, jolla jatkaa kirjoitella täällä. Myös Skype kaatui koneellani lataessani uusimman version, sillä maa, jossa olen ei "tue" uusinta Skypeä. Ja kaiken lisäksi en pääse Skypeen sisälle toisella koneella, mikäli Microsoftin tunnuksia ei voi käyttää.. :D Ai että näitä tietokone-ongelmien määrää.

                                                   ------------------
Having lots of problems getting into most sites I was able to use in the beginning. But hopefully I will be bale to continue writing in Blogger in some way, since today I had a hard time getting into the writing setting. Also I lost my Skype on my computer as I downloaded the latest updates, and you can't use the newest version here in Shanghai. So many problems now regarding my computer.. :D And I have no idea how to solve them.

Tuesday, November 5

Ruokaostoksilta kotiin täydessä bussissa

Times Grocery has a great selection of specialty beers 

Nyt on tullut koettua niin tyypillinen kiinalainen tilanne, eli matkustaminen täpötäydessä bussissa. Suomen bussit eivät siis ole koskaan edes kokeneet mitä täynnä tarkoittaa, sillä täällä kuski pysähtyy joka ikiselle pysäkille ottaakseen lisään matkustajia mukaan. Ja enpä ole koskaan vielä nähnyt, että joku jäisis odottamaan seuraavaa bussia huomatessa sen olevan aivan täynnä. Olen toki aikaisemminkin täydessä bussissa matkustanut monesti, mutta silloin minulla on ollut istumapaikka. Tällä kertaa hyppäsin bussin kyytiin reitin puolivälissä, kun normaalisti matkustan melkein päästä päähän samalla bussilla. Bussin saapuessa se oli jo ihan täynnä, mutta kiinalaiseen tapaan en jaksanut odottaa seuraavaa, vaan ängin itseni sisään vaikka tilaa ei näyttänyt olevan ollenkaan sisällä. Ei siinä ollut kun sentin rako minuun ja etuoveen välissä sen mennessä juuri ja juuri kiinni. Eihän tämä mitään olisi ollut, mutta kun minulla oli käsissä kaksi ruokakassia.. Oli siinä sitten hauska seistä naama melkein etuikkunassa kiinni, muiden matkustajien ympäröimänä. Pääsin siis nipin napin sisälle bussiin, mutta jokaiselta pysäkiltä, joku aina tuli mukaan, vaikkei ulos mennytkään ketään. 

Ensimmäistä kertaa ei olisi tarvinnut bussissa pitää mistään kiinni, sillä kaatua ei voi minnekään ihmisten seisten niin lähellä kiinni toisissaan. Vartin jälkeen sain ängettyä itseni kortinlukijan eteen, eli siitä kohtaa olisi saanut jo melko hyvän yhteiskuvan kuljettajan kanssa, mikäli olisin saanut käteni taskuun asti väännettyä. Hyppäsin sitten kyydistä yhden pysäkin aikaisemmin pois, sillä en uskaltanut jäädä kokeilemaan onneani omalla pysäkilläni, sillä melkein kukaan ei siinä jää pois ja kukaan ei anna tietä kun joku haluaa poistua bussista. Onneksi ei edes tullut pistettyä meikkiä mennessäni ruokaostoksille, sillä hiki alkoi jo pukata seistyäni puolituntia melko epämukavassa asennossa painavat kassit kädessä. Tuli sekin koettua ja nyt tiedän, ettei ruokaa osteta seitsemän aikoihin jos haluun bussilla kotiin.

Ja tähän loppuun vielä, että taaspa siellä sika kalliissa Times Grocery ruokakaupassa tuli käytyä. Sainpas taas käytettyä viisikymmentä euroa myslipatukoihin ja jogurtteihin ym. Ihan hullut hinnat siellä on, mutta toisaalla sieltä saa kaikkea jännää, kuten kirsikka-kaljaa, joka tuli kokeilu-mielissä ostettua. Vähän raja tule vastaan kun Ben & Jerry jäätelöt maksavat lähempänä kymmenen euroa. Ja ihan muutenkin oli hyvä jättää jätskit ostamatta, mietin tässä, että kolmenkymmenen minuutin bussi matkan jälkeen täpötäydessä busissa ei olisi varmasti ollut jätskeille hyväksi.  

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★


Today I took part of a typical Chinese situation namely going into a fully packed bus. Of course I have been in full buses before, but usually I have been sitting most of the way, so it hasn’t bothered me at all. This time I took the bus from the 15th stop or something, which means that the bus had already got full when it arrived to my stop. In other words I usually take the bus back to the hotel from the first station at Century Avenue. So as the bus pulled up it was already overly crowded, but my Chinese mentality kicked in and I just pushed myself in instead of waiting to see if the next bus would have been emptier. The front door barely closed and I was in such a small space, but at least I had a great view from the front window. This all would have been ok, if I wouldn’t just have been to Times Grocery to buy food. Now I was standing there squeezed with two bags filled with food. 

On every stop more people came into the already in my opinion overly crowded bus. In the end I moved from the front door to be in front of the ticket-machine. This was the first time I wouldn’t have needed to hold onto anything since there were so many people that you couldn’t fall even if you wanted to. People in the buss were also unwilling to move if somebody wanted to get off, so I got off one stop too early since I didn’t want to push my luck with two bags in my hands at my own stop. More people get off on the stop before mine as well, so I thought it would be better to walk from there back home. At least I know from now on that isn’t wise to go food-shopping at seven o'clock if I want to get home by bus.  

Monday, November 4

..johti muuttoon







Just throwing all my stuff into the new room. Cleaning lady even hang up my clothes in the ceiling..?



Edellisen postauksen jatko:

Sunnuntain ja maanatain välisenä yönä heräsin taas rapisevaan ääneen roskiksen kohdalla. Pistin heti valot päälle, mutta koska mikään ei liikkunut edessäni olevan roskiksen kohdalla, en jaksanut tuijottaa sitä kun vaan hetken. Aloin siinä sitten tekemään muuta kun kuulin rapinaa verhoissa. Siinähän sitten musta rotta kiipesi verhoja pitkin takaisin ylös katon reunaan. Koska olin varoittanut yhtä tanskalaista soittavani hänelle kun näen otuksen seuraavan kerran, soitin hänelle heti kellon ollessa vähän ennen yhtä. Paikalle tulivat sitten kaksi tanskalaista aseistettunenä henkari kädessä. Kolmas tanskalainen soitti huoneeseeni ensin kysyäkseen onko rotta vielä siellä ennen kun hän uskalsi tulla katsomaan. Siinähän sitten kaikki tanskalaiset tulivat seuraamaan jos rotta vielä olisi jossain lähettyvillä. Yksi heistä kiipesi ikkunalaudalle ja fikkarin kanssa löysi reiän, josta johdot kulkevat kattoon. Yksi tanskalaisista asetti minulle rotta ansan roskiksen viereen.
Nyt kun sisäänpääsy reitti oli selvinnyt, asia jätettiin siihen ja kaikki palasivat omiin huoneisiinsa. Olin jo päätellyt, että eihän se rotta nyt uudestaan tule käymään, mutta olinpas väärässä. Viisi minuuttia sen jälkeen, kun kaikki olivat lähteneet, kuulin rapinaa katonreunasta. Juoksin sitten ulos huoneesta samalla kun soitin yhdelle tanskalaisita, jos hän haluaa vielä tulla tarkistamaan asian uudestaan. Hän keksi tukkia reiän vesipullolla. Mutta koko yö meni sitten siihen, että kuuntelin, mikäli rotta yrittää jyrsiä pullon läpi.

Seuraavana päivänä otin saksalais-kiinalaisen oppilaan mukaani respaan, jotta hän voisi selittää heille, että haluun vaihtaa huonetta, sillä en voi nukkua siellä rotan juoksennellessa ympäri yöllä. Ensin minulle sanottiin, ettei mitään huoneita ole vapaana, sillä hotelli on täynnä. He myös sanoivat lähettävänsä jonkun auttamaan minua ottamaan rotan kiinni. Lopulta mukaani ottama kiinalainen sai heille selitettyä asian paremmin ja respassa kerrottiin, ettei muutto paljon auta, sillä koko kolmoskerros on täynnä rottia. Jahas tästähän ei missään mainittu mitään… Respassa sanottiin myös, että älä nyt pidä ikkunoita ja ovia auki yöllä. Olihan siinä sitten selittämistä, että rotta pääsee sisään ihan omia reittejä pitkin. Lopulta piti ottaa mukaan siivoja huoneeseen näyttääkseen mistä rotta huoneeseen sisään pääse. Hetken päästä huoneessani oli viisi siivooja ihmettelemässä tarinoitani. Kiinalainen tulkkasi minulle, etteivät he aluksi uskoneet, mutta lopulta siivoojat sanoivat, että voin heti muuttaa toiseen huoneeseen.


Ei siinähän sitten mitään muuta tehtävissä ollut kun alkaa kantaa kaikki tavarani toiseen huoneeseen, joka sijaitsee samassa kerroksessa. Siivoojien pitäessä jonkin sortin taukoa yhdessä hotellin huoneissa varmasti katsoivat touhujani tylsistyneenä, sillä yksi tuli auttamaan minua, jotta saisin tavarat nopeammin ulos. Hyvä vielä kun he alkoivat siivota kylpyhuonetta samalla kun minulla oli vielä tavaraa siellä. Tunnin jälkeen olin saanut kaiken siirrettyä uuteen huoneeseeni, joka on muuten samanlainen kuin edellinen, mutta uusi huone on peilikuva vanhaan verrattuna, eli nyt kaikki huonekalut ovat "väärällä puolella". Nyt jännittää nähdä onko rotat tulossa tähänkin huoneeseen. Pitää kai pyytää tanskalainen tukkimaan reikä tässäkin huoneessa, ennen kuin rotat tulevat liian tottuneiksi läsnäolooni. Samalla pitää mennä ostamaan vähän mausteita, joita rotat vihaavat, huoneeseeni. Ainakin oli viikon taas "actionia" täällä Shanghaissa...

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★

Continues from the previous post:

At around one o'clock during the night between Sunday and Monday I heard some noise in my room again. This time the sound came from the trash can I had in at the floor in front of my bed. I turned on the lights quickly, but I couldn't see any rat anywhere near the trashcan. I watched the it for a while, until I started doing other stuff. Then suddenly I heard sounds from the curtains, and there it was! The black rat was climbing up the curtains just like a spider or something. I was so disgusting, since I didn't understand where it had been waiting as I was sitting in the room with all the lights on and I hadn't seen it anywhere. I had warned one of the Danes that I would call him as soon as the rat appeared again, so that's what I did. A minute later two of the Danes came into my room equipped with a hanger in the hand. As the rat had already disappeared up into the ceiling all the other Danes came also into my room. One of them climbed up onto the window board to see better at the ceiling where the rat always goes. I found a hole from which cables go into the ceiling, so we assumed that that's where the rat is going in and out. Another Dane put up the rat trap for me, but since I was sure we scared it away and it wouldn't return again everybody went back to their rooms.

Just five minutes later when I was alone again I heard some scratching noise from the ceiling, so I called one of the Danes to come back and check it up as I ran out from my room. He came back and put a water bottle into the hole, but still I couldn't sleep the rest of the night, since I was listening for the rat to break trough the bottle. The next day I asked the German-Chinese student to come with me to the hotel reception to explain that I want to move to another room. The receptionist explained that the hotel is full and even if I changed room there are lots of rats on the third floor! Nice to know about it now... She even offered that somebody would come with me to catch the rat. As I told her that it only comes during the night she just told me to close my window and door during the night.. After the Chinese I'd taken with me to translate explained that there is a hole in the ceiling we got a cleaning lady to come and check it out. In the end there were five cleaning ladies in my room trying to understand how the rat comes inside. My translator told me that they didn't believe me at first but in the end they offered me to move to another room right away. 

And that's what I did. I just started moving all my stuff to another room on the same floor. As I was carrying my things one of the cleaning ladies probably thought that I'm too slow so she started moving stuff away as well. They even started cleaning my old room at the same time as I still had things inside the bathroom. After an hour I had got all my stuff moved to my new room. It is exactly the same as my firs room, but all the furniture are mirrored to the way I had them before. I have also set up the rat trap besides my trash can in case they will come by my new room as well. 

Yöllinen vieras..


Eipä ole kauheasti ehtinyt kirjoitella blogiin, kun ei ole tehnyt mieli istua yksin huoneessani. Kaikki alkoi viime viikon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kun kuulin ääniä keskellä yötä. Kuulosti siltä kun pino lehtiä olisi pudonnut pöydältä lattialle, mutta enpäs edes jaksanut pistää valoja päälle kun ajattelin sen olevan ”tuulen puuska”. Eihän minulla edes ollut ilmastointia päällä, joten aamulla ihmettelin miten lattialle jättämäni pizza-laatikko oli liikkunut itsestään metrin sivuun. Enpä tätä kauheasti kummastellut, kunnes ääniä alkoi taas kuulua seuraavan yönä. Tällä kertaa pöydälläni oli muovipusseja, joten kuulosti siltä kun joku huoneessani etsi pusseista jotain ja sitten kuulin taas miten lattialle putosi tavaraa. Kun pistin valot päälle huoneessa ei ollut kukaan, mutta lattialle oli pudonnut tyhjä keksilaatikko sekä muuta roskaa, jota pöydällä oli ollut. Suuntaessani katseeni ylös ja näin noin 10 cm pitkän mustan hännän katon reunasta, joka hävisi jonnekin katon ja verhon uumeniin. Kauhea paniikki iski kun en tiennyt mitä eläimiä tulee sisälle huoneeseen kun ei missään ollut varoitettu siitä. Eipä nyt siinäkään ehtinyt mitään kuvia ottaa, van kuva on vaan näyttääkseen verhojen nurkan missä hännän näin.

Yritin kännykässäni olevalla chatti-appillä kysyä, jos yksi tanskalaisista olisi hereillä noin kolmen aikaan, sillä tiesin hänen skypettevän joka yö myöhään. Kun hän ei vastannut kävin jopa hänen oven ulkopuolella, mutta päätin olla herättämättä häntä, sillä en edes tiennyt mitä huoneessani oli. Loppu yö meni sitten valot päällä yksi silmä auki nukkuen. Kaksi seuraavaa yötä meni ihan hyvin. Yksi tanskalaista tuli jopa yhtenä päivänä katsomaan missä otuksen sisäänpääsy reitti oikein on, mutta se ei oikein selvinnyt meille, sillä katto ”kääntyy” sisäänpäin ikkunan edessä, joten sinne on vaikea nähdä mitään.

Keskusteltuani asiasta kaikkien kanssa selville tuli, että otus on melko varmasti rotta. Kävin hotellin respassa kertomassa, että huoneessani taitaa olla jokin rotta. Respan täti vain totesi, että kyllä hän rottia täällä on nähnyt ja toi minulle rotta loukun, eli pahvia jossa on liimaa. En jaksanut sitten heti asettaa loukkua ylös, sillä en tiennyt mitä kautta rotta liikkui. Senkin takia menin torstaina ulos juomaan, että nukkuisin kerrankin yön läpi kuuntelematta ääniä koko yön. Tanskalaisille kertoessani rotasta, sain heidät melkeenpä pelkäämään enemmän kun minä. Yhtenä iltana näyttäessäni yhdelle missä olin hännän nähnyt, hän oli kompastua pingis pallon päälle ja pelästyi pahasti luullessaan sen olevan rotta... miehet.. :D

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★


I haven't been able to blog almost anything about the past week since I didn't want to stay alone at my room. It all started when I heard some noise in my room in the middle of the night about a week ago. I sounded like paper falling down from my desk, but I didn't even bother to put the lights on. I assumed it was just the "wind" even though I didn't have the air-conditioner on. In the morning I was a bit confused to how my pizza box, that I had left on the floor had moved a meter away from the place I left it. It didn't bother me then, but the next night I heard noises again. This time I had some plastic bags on my table, and it sounded like somebody was going through them. I also heard stuff falling onto the floor so I turned the lights on in my room. A empty cookie box was laying on the floor, and as I started to look around the room I saw a black tail in the upper right corner of the ceiling. I got really freaked out since I had no idea what animal comes into my room and what had a black 10 cm long tail. Picture is taken from another room, but I just wanted to show where I saw the tail. 

I tried to send messages in WeChat to one of the Danes I thought would be awake skypeing 2.30AM, but since he didn't answer I didn't want to go and wake up anybody since I didn't know what the thing in my room was. The rest of the night I slept with one eye open and most of the lights on to be sure the thing wouldn't return. The next day I asked one of the Danes to come by my room and check the ceiling to see from where the thing came into my room. Since the ceiling turns inwards he couldn't see anything. Instead I went out drinking the next night so when I returned to sleep I wouldn't hear anything that night. 

I discussed the thing in my room with lots of people and most people suggested it to be a rat. I also went down to the hotel resection to tell them I think I have a rat in my room. The receptionist just told me that a rat? Yes I have seen a rat.. And then she went and got me a rat trap. I didn't put up the rat trap since I have no idea what way it uses when it gets down on the floor or table. Also the trap is a made of a paperboard with glue on so it has to been put somewhere the rat walks. After letting all the Danes know about the rat in the room they seemed to get more freaked out than I was when I saw the rat for the first time.

Sunday, November 3

Syömässä pohjoisenruokia




Kaikki sunnuntain menot peruuntuivat, joten illalla tuli lähdettyä ”extempore” ulos syömään pohjoiskiinalaiseen ravintolaan. Ravintola sijaitsee Minyao kadulla, eli toisella ravintolakadulla, joka on myös viiden minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Aluksi paikka oli puoliksi täynnä, mutta melkeinpä loppuillan olimme yläkerrassa ravintolan ainoat asiakkaat. Pohjoiskiinalainen ruoka on todella makeaa verrattuna Shanghain ruokiin, eli ihan kun olisi mennyt syömään pelkästään jälkiruokaa. Alkuun tuli kylmä nuudeli-salaatti ja maissia, jonka päällä oli ihan kunnolla ripoteltu sokeria. Tämän jälkeen saapui jonkin sortin makea keitto, jossa oli valkoisia ja liiloja palleroita. Pallot maistuivat dumpling-taikinalta, ja sitä se varmasti olikin. Lisäksi tuli myös kattilallinen lihaa nuudelin ja kaalin kera sekä perunaa joka oli kuorrutettu kuumalla sokerilla. Nuudelitkin olivat melko jänniä, sillä ne olivat läpinäkyviä, eikä valko-keltaisia, niin kun ne muualla on. Minulle yritettiin kääntää kiinasta englantiin ruokien nimet, mutta ei hillo kuorrutettuna kahvilla taida olla sama asia kun peruna ja sokeri. Ruoat saapuivat todella nopeasti ja itse pysyt poimimaan omaan tahtiin mitä teki mieli. Vaikka ruoka olikin melkeinpä vain makeaa, se oli todella hyvää. Vähän vaihtelua tulisiin BBQ-vartaisiin ja nuudeli-annoksiin jota on tullut syötyä täällä. Istuessamme syömässä paikalle ilmestyi kissa, joka alkoi kerjäämään ruokaa. Vähän lihaa sille tuli annettua, ennen kuin omistaja tuli häätämään sen pois. Luulin jo tätä ihan normaaliksi, että kissoille annetaan ruokaa ravintolassa, kun ne tulevat istumaan viereen penkille, mutta minulle kerrottiin, että tämä on melko harvinaista. 

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★

After all my plans got canceled for Sunday, I just went extempore out to eat some North Chinese food with a friend from school. The restaurant was located on Minyao road, which is also a restaurant-street nearby my school. As we arrived the place was half full but during the evening we became the only customers upstairs. North Chinese food is much sweeter than Shanghainese food. For me it felt like eating dessert instead of a main course. As we shared all the dishes, we had five different. First came a cold noodle and salad dish. After that corn with sugar on and a pot with meet, noodles and cabbage. We also got a sweet soup with dumpling-dough balls and a potato covered with hot sugar. For example the potato pieces were meant to be dipped in a bowl with water so that you wouldn't get burned. We got all the food really fast and I actually liked it really a lot. Finally I got something else than spicy noodles or BBQ sticks. Inside the restaurant was also a cat that came begging for food from us. Later on the restaurant owner came and chased her cat away from us. I thought it was normal that animals come inside, but later on I was told this was something really odd. 

Saturday, November 2

Ashley Steak & Salad – bufetti



Lähdin tanskalaisten kanssa syömään Ashley nimiseen bufetti ravintolaan. Ruoka viineineen maksoi noin parikymmentä euroa. Paikka sijaitsi Jinqiao metroaseman vieressä olevassa kauppakeskuksessa. Yksi tanskalaisista oli käynyt siellä aikaisemmin, ja hänellä oli jopa alennuskuponkeja antaa meille. Bufetti oli todella kattava ja ruoka oli hienosti pistetty esille. Aloitin salaatti- ja kalabufetista, josta poimin itselleni mm. mustekalarinkuloita, rapua, lohta sekä iso kasa eritavoilla valmistettuja ja maustettuja salaatteja. Lämpimistä ruoista otin erilaisia grilli-tikkuja, lihoja, hampurilaisia ym. Kokeilin jopa jonkin laista simpukkaa. Pizza puolelta otin palan mustaa pizzaa, eli joillain mausteilla pohja ja lisukkeet oli saatu mustiksi, mutta juusto oli sentään normaali. Pitihän nyt kaikki oudoimmat ruokalajit kokeilla läpi kun ei ollut pakko syödä kaikkea.  Jälkiruoaksi oli tarjolla mm. hedelmiä, kakkuja ja jätskiä. Parhaimmat jälkiruoat olivat kyllä creme brule ja panna cotta. Olin jo loppupuolella niin täynnä, että jätskit jäivät kokeilematta. Olisipa melkein pitänyt aloittaa jälkiruoista. Juoma puolikin oli kattava ainakin kahdeksalla eri viinillä ja viidellä eri limulla. Täällä Kiinassa en pysty syömään yhtä paljon kuin kotona. Sama pätee tanskalaisia. Eli yksi kunnon ateria riittää päiväksi, ja bufetissahan tulee aina ahmittua koko rahan edestä, eli tällä kertaa tuli syötyä aivan liikaa. Muiden jatkaessa matkaansa kaupungille, otin taxin yhden tanskalaisen kanssa takaisin hotelille, sillä emme olisi pystyneet tekemään mitään pariin tuntiin ollessamme niin täynnä.  

                                 ☆★☆★☆★☆★☆★

Together with the Danes I went to a buffee restaurant named Ashley. It was located in a large shoppingcenter beside the Jinqiao metrostation. One of the Danes had been there before so she had coupons to give us. In the end we paid about 170RMB for everything. The place was great and the food was displayed nicely. I started by getting some grabs, squid rings and salmon from the fish-section as well as different salads. From the warm-food section I took different BBQ sticks, a hamburger and meet. The desert selection was perfect. You could get everything from fruits to cakes and ice cream. I even had some yogurt with my favorite cereal Fruit Loops. The Panna cotta and crème Brule were delicious. Also wine and soft drinks were included in the price. We stayed at the restaurant for almost four hours. As I was so full in the end, I wasn’t able to go party with the other ones. Instead I and another Dane just took a taxi back home to get to sleep. 

Corner, uusi lähikapakkani

Sitting outside at Corner

Noin viikko sitten ruokakadulleni avattiin kapakka nimeltä Corner. Lähdin sinne sitten tanskalaisten kanssa viettämän torstai-iltaa. En ollut nukkunut edellis-yönä yllätys vieraan takia (siitä lisään myöhemmin), joten olin jo väsynyt lähtiessämme ulos kymmenen aikaan. Kapakassa oli Halloween teema menossa ja maksoimme 2,60€ lipusta, jolla sai kaljan ja shotin. Kapakka ei ole kovin suuri, sillä se sijaitsee varmaan jonkun asunnossa. Ulkona on pöytiä, joissa voi istua, mutta sisällä on tanssilattian lisäksi vaan baaritiski omassa huoneessa ja vessat. Juomalistalta löytyy vain kaljaa ja shotteja. Baileys, joka ei listalta löytynyt, oli vaikea saada baarimikko tajuamaan mitä halusin, vaikka osoittelin pulloa. Sain lopulta juomani, tanskalaisen hermostuttua todella baarimikon tohinoihin. Kysyessämme shottejen perään meille kerrottiin, että joku tulee ne tuomaan myöhemmin, eli jäipäs tällä kertaa shotti saamatta. Kahdentoista jälkeen päätin lopulta lähteä yksin takaisin hotelille, sillä minulla oli koulua aamulla. Nukkumassa ollut portinvartija ei mitenkään ilomielisesti porttia minulle avannut, mutta onnekseni ikkuna oli jätetty lukitsematta, joten pääsin kiipeämään sisälle hotelliin herättämättä ketään muuta. Oli melko hyvä, että en jäänyt tanskalaisten kanssa juomaan shotteja aamu viiteen, sillä Financial Markets tunnilla meillä oli yllätys koe. Onneksihan kirja saa olla esillä, joten eiköhän se koe ihan hyvin mennyt, tekstejä kirjasta kopioidessani.


                                 ☆★☆★☆★☆★☆★

About a week ago a bar was opened named Corner at the Minxue road. On Thursday I decided to go there with the Danes to calm me down after some unwelcome guest had appeared in my room last night, but more about that later on! They had a Halloween team party going on as we arrived and we paid 20RMB to get a ticket for which you got a beer and a shot. We took our beers and went out to sit. The bar is kind of small with only seats outside in an inner garden were the tables are. Inside is only a dance-floor and a room with the bar. I believe that the place has been somebody's apartment before it was "turned" into a bar. They also seem to have more drinks on sale than what they have on their drinklist, since I got a glass of Baileys with ice after some explaining with the bartender. There were lots of Chinese students as well as International students coming by the bar. At one o'clock I got back to the hotel, since I had Financial Markets in the morning. It was good that I didn't stay drinking with the Danes as I had a surprise quiz in that class. Luckily you can use your book in exams, so by copying the answers I hope the quiz went well. I'm also glad that I took the book even with me, since last time I didn't bother carrying the brick heavy book to class.    

Friday, November 1

Kolareita kaikkialla

The white and the gray cars were part of the accident. 
Picture taken a couple of seconds after the impact.
Outside the hotel the red truck in the middle had hit the 
cement wall, which led to traffic chaos.


Olin päässyt metrolla Shaanxi metroasemalle asti kun päätin kävellä loppumatkan kaupunkiin. Lähdin kävelemään Huaihai katua länteen, kun huomasin lähteneeni väärään suuntaan. Yritin löytää kännykällä sijaintini, kun kuulin kovan pamahduksen. Kaksi autoa oli kolaroinut kadulla juuri edessäni. Luultavasti yksi autoista oli yrittänyt vaihtaa kaistaa ja keskellä ajava ei ollut väistänyt tätä. Kolarissa ei tainnut tapahtua mitään vakavaa, sillä kuljettajat seisoivat keskellä tietä polttamassa tupakkaa samalla kun katsoivat autojen vaurioita. Tietenkin onnettomuuden sattuessa jätetään auto siihen paikkaan mihin se on jäänyt, vaikka se olisikin keskellä tietä. Tämä aiheutti melkoisen ruuhkan jo vilkkaalle Huaihai tielle. En jäänyt seuraamaan sen enempää, sillä olin taas löytänyt oikean reitin keskustaan. En myöskään halunnut vaikuttaa liian uteliaalta, joten otin kuvan vähän pidemmältä.

Tämän tapahtuman jälkeen olen nähnyt kolareita aina silloin tällöin. Monessa paikkaa sanottiin, ettei kolareita koskaan näe vaikka kaikki ajavat miten sattuu. Olen nähnyt auton hinattavan pois kolaripaikalta bemarin ollessa pusikossa. En ole nähnyt muiden kolareiden tapahtuvan, vaan olen nähnyt romut ja kuskit odottamassa hinausta. Muun muussa bussi oli ajanut mopoilijan päälle ja rekka oli ajanut korkeeseen betonikanttariin koulun edustalla.  

                         ☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★


I was walking down the Huaihai road, when I noticed that I was walking the wrong way. As I tried to navigate with my phone I heard a loud bang. Two cars had run into each other. It looked like one of them had tried to change the lane and the other car hadn’t given way. It wasn’t a serious accident, only the cars got a bit smashed up. As in most of the road accidents and even in this case the drivers left their cars where they had stopped them, which in this case was right in the middle of the busy Huaihai Road. I didn’t stay to see what would happen next, instead I continued walking back to the city center, where I was heading.  

I had heard that you never see the accidents in the city, even though everybody drives their own way.But after the first accident I have seen traffic accidents now and then. I haven't seen the actual accident occur, but I have seen the smashed vesicles and the drivers waiting outside. I have seen a bus that had hit a moped, a truck that had driven into the wall that separates the oncoming traffic and two cars that had driven into each other.